Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Rysik z bluetooth jednak będzie...

(Temat utworzony: 26-01-2025 10:44 PM)
1295 Wyświetlenia
bies80
Pathfinder
Opcje
Właśnie doszły do mnie plotki, że rysik S Pen do S25 Ultra z bluetooth istnieje...ale trzeba będzie go sobie dokupić za 50€.. Samsung wie jak robić biznesy...
0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
w sumie też zrezygnowałem choć teraz weszła mi oferta przez bank -10% s25u za 5760zl do tego oddać odkup i byłby za 1700 czyli prawda że rezygnują, jak będzie kosztował 4 może się skusze 😅 i wyniesie mnie z promocjami 999😅20250127_173323_1000002099_1737995606.jpg
bies80
Pathfinder
Opcje
No ja mam w koszyku czarny plus 1TB ale cały czas myślę...za S24 Ultra proponują mi 3300, za tego jakaś promka weszła i byłoby 6699,00...ale ten rysik 😂 A jest sens wymieniać, no wizualnie ładniejszy od S24 Ultra, ale bebechy to samo, żeby chociaż aparaty ulepszyli to nie miałbym dylematu. A jeszcze chodzi mi po głowie temat sprzed roku, czy warto brać na premierę, zaraz zobaczysz jak ludzie będą zgłaszać błędy, zacznie się, że wyświetlacz, że aparat...że to, że tamto i będą łatać softami przez pół roku. Może zaczekać..haha, to są właśnie dylematy dzisiejszych czasów.
bies80
Pathfinder
Opcje
A do tego teraz myślę nad kolorem, bo może czarny z czarnymi ramkami będzie zbierał rysy na ramce, może wziąć czarny ze srebrnymi ramkiami, może niebieski czy biały... 😂
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
dokładnie jak mówisz, ja teraz sobie kupię jakąś konkurencję a z s25u poczekam na wszystkie testy i spadek ceny, bo moim skromnym zdaniem jest wart jakieś 4500 max cóż nic nie zmienili tylko procek i 1 aparat to tak subiektywnie wyceniam
relatyw
Helping Hand
Opcje

Na stronie Samsunga jest takie coś

https://www.samsung.com/pl/mobile-accessories/galaxy-s25-ultra-s-pen-light-silver-ej-ps938bsegeu/#sp...

Nie zauważyłem żadnej wzmianki o Bluetooth ale...

Deepseek:

Kod modelu **EJ-PS938BSEGEU** wskazuje na potencjalny rysik S Pen dla przyszłego urządzenia Samsunga (np. Galaxy S25 Ultra). Na tę chwilę **nie ma oficjalnych informacji od Samsunga** dotyczących tego konkretnego modelu, ale możemy przeanalizować dostępne dane:

---

### 1. **Czy EJ-PS938BSEGEU ma Bluetooth?**
– **Logika numeracji modeli S Pen**:
Poprzednie rysiki z obsługą Bluetooth dla serii **Galaxy S Ultra** mają oznaczenia:
- Galaxy S22 Ultra: **EJ-PS908** (Bluetooth),
- Galaxy S23 Ultra: **EJ-PS918** (Bluetooth),
- Galaxy S24 Ultra: **EJ-PS928** (Bluetooth).
Kod **EJ-PS938** pasuje do tej sekwencji, co sugeruje, że teoretycznie **EJ-PS938BSEGEU może mieć Bluetooth**.

– **Sufiks "BSEGEU"**:
Jest to prawdopodobnie oznaczenie regionalne (np. **EU** = Europa, **BSE** = kod dystrybucyjny). Sufiks **nie wpływa na funkcje** rysika, takie jak Bluetooth – kluczowy jest przedrostek **EJ-PS938**.

---

### 2. **Oficjalne potwierdzenie?**
– Samsung **nie upublicznił jeszcze specyfikacji S25 Ultra ani jego akcesoriów**, więc wszystkie informacje o EJ-PS938BSEGEU to:
- **Spekulacje** oparte na numeracji,
- Ewentualne **przecieki z nieoficjalnych źródeł** (np. bazy certyfikacyjne, logi testowe).
– Jeśli model pojawił się w ofertach sprzedaży, **zalecam ostrożność** – może to być:
- Przedwczesna reklama,
- Podróbka naśladująca numerację,
- Starszy model błędnie oznaczony.

---

### 3. **Jak sprawdzić, czy rysik ma Bluetooth?**
Oficjalne rysiki S Pen z Bluetooth mają dwie kluczowe cechy:
1. **Przycisk fizyczny** na obudowie (do sterowania zdalnego).
2. **Ładowanie w slotcie telefonu** (S Pen z Bluetooth wymaga ładowania, zwykły – nie).
Jeśli EJ-PS938BSEGEU ma te funkcje, **prawdopodobnie obsługuje Bluetooth**.

---

### 4. **Podsumowanie**
– **Teoretycznie tak**: Logika numeracji i historia S Penów Ultra sugerują, że EJ-PS938BSEGEU będzie miał Bluetooth.
– **Praktycznie**: Bez oficjalnej specyfikacji od Samsunga **nie ma 100% pewności**.
– **Uwaga!** Nie kupuj rysika przed premierą S25 Ultra (spodziewana w **lutym 2025**) – ryzykujesz zakup podróbki lub niekompatybilnego modelu.

Jeśli widzisz ten produkt w sprzedaży, sprawdź, czy sprzedawca ma potwierdzenie współpracy z Samsungiem (np. autoryzowany sklep). 🛡

Gemini:

Tak, rysik o oznaczeniu EJ-PS938BSEGEU to S Pen z obsługą Bluetooth, przeznaczony do Samsunga Galaxy S25 Ultra (i prawdopodobnie innych kompatybilnych urządzeń). Oznaczenie to identyfikuje konkretny wariant tego rysika, prawdopodobnie związany z regionem sprzedaży (w tym przypadku Europa - "EU").

Oznacza to, że rysik ten będzie oferował funkcje Bluetooth, których brakuje standardowemu rysikowi dołączonemu do Galaxy S25 Ultra. Do tych funkcji należą:

• Zdalne sterowanie aparatem: Możliwość robienia zdjęć i nagrywania filmów za pomocą przycisku na rysiku, bez dotykania telefonu.
  • Sterowanie multimediami: Pauzowanie, wznawianie i przełączanie utworów muzycznych oraz filmów.
  • Prezentacje: Przewijanie slajdów podczas prezentacji.
  • Air Actions (Gesty powietrzne): Wykonywanie określonych akcji w aplikacjach za pomocą gestów rysikiem w powietrzu.

Podsumowując, jeśli widzisz oznaczenie EJ-PS938 (lub warianty takie jak EJ-PS938BSEGEU), możesz być pewien, że masz do czynienia z rysikiem S Pen z Bluetooth. Jest to ważne rozróżnienie, ponieważ standardowy rysik dołączony do Galaxy S25 Ultra nie posiada tej funkcjonalności.

bies80
Pathfinder
Opcje
Tylko dlaczego S25 Ultra nie obsługuje rysika z S24Ultra ...Kondensator wbudowany w rysik nie ma nic do rzeczy, wskazywałoby to na brak cewki ładującej rysik w slocie. Okaże się, czekamy...
0 Like
relatyw
Helping Hand
Opcje

S25 Ultra ma ekran bez warstwy EMR (Electro-Magnetic Resonance) w odróżnieniu od poprzednich modeli gdzie nawet składaki miały zmodyfikowaną taką warstwę gdzie ekran zasila rysik. W związku z tym te poprzednie rysiki nie musiały być ładowane i nie potrzebowały baterii. Nie musiały być też parowane przez BT. Teraz ekrany zostały odchudzone (tzn. ich grubość) dzięki czemu będzie można zrobić Slima, koszty zmalały. Dodatkowo ekrany są teraz takie jak w iPhone więc będzie można efektywniej wykorzystać moce produkcyjne 😉

0 Like
CHRISNET
Pathfinder
Opcje
Ciekawe ile będzie kosztował rysik z BT skoro zwykły jest wyceniony na 239 PLN
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Samsung potwierdził, że nie będzie specjalnego rysika S Pen z Bluetooth.

bies80
Pathfinder
Opcje
Tak, rozwiało to wszelkie wątpliwości, nie będzie rysika obsługującego bluetooth, wpis był błędny. Szkoda, bo już przez chwilę miałem nadzieję, że jednak będzie. Można się rozejść...😊
0 Like