Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problemy z Galaxy S25 Ultra – przegrzewanie, zasięg i szybkie ładowanie.

(Temat utworzony: 10-02-2025 10:47 PM)
4134 Wyświetlenia
foxx1802
Explorer
Opcje
Cześć,

od tygodnia korzystam z Galaxy S25 ultra i chciałbym podzielić się kilkoma problemami, które zauważyłem podczas użytkowania:

1. Przegrzewanie się urządzenia – telefon nagrzewa się nawet przy podstawowych czynnościach, takich jak przeglądanie Facebooka przez sieć mobilną. Po około 15 minutach obudowa staje się gorąca, a aplikacje monitorujące temperaturę wskazują nawetponad 65°C na CPU.

2. Problemy z zasięgiem – w centrum dużego miasta telefon często ma tylko dwie kreski 5G, podczas gdy na moim poprzednim urządzeniu (Poco F3) w tym samym miejscu zasięg był pełny. Dodatkowo podczas rozmów zdarzały sięprzerwy w połączeniach.

3. Nieprawidłowe działanie super szybkiego ładowania (oryginalna ładowarka Samsung 45 W) – po podłączeniu ładowanie wielokrotnie przerywa się i wznawia. Gdy ekran jest wygaszony, ładowanieczasami działa prawidłowo, a czasami w ogóle nie startuje. Konieczne jest odłączenie i ponowne podłączenie ładowarki do prądu, ale nawet wtedy efekt jest losowy. Dodam ze ładowarka jest nowa, działa bez zarzutu na Samsungu S22 żony. 

Czy ktoś z Was zauważył podobne problemy? Trochę rozczarowujące, że w urządzeniu za6 000 zł występują takie usterki.

Będę wdzięczny za wszelkie opinie i sugestie!

Dodam ze na czacie samsunga pisze ze sztuczną inteligencja która słabo sobie radzi z pomocą w tych kwestiach. 
Kaniur
First Poster
Opcje
Dzisiaj zmagałem się z podobnym problem i rozwiązanie znalazłem takie. Kupiłem ładowarkę 65W, bo niedostępne są EP-T4510. Na tym modelu i 65W mój telefon działa na oryginalnym kablu 1,8m i od konkurencji tak samo długim. Ładowarka EP-T4511 szybkie ładowanie 2.0 uruchamia, tylko na krótkim kablu od trlefonu lub innym krótkim. Ten najnowszy model został dosłownie odchudzony (jest lżejszy od poprzedniego) i pozbawiony kilku wersji ładowania (mix A i V), które posiadają wspomniane przeze mnie modele. Może tu leży problem, że nie potrafi dopasować ładowania w S25 Ultra, bo w S25+ i S24 Ultra nie ma problemu.
0 Like
foxx1802
Explorer
Opcje
Masz rację. Nie wiem czemu chcieli żebym to ustawil, zmieniłem na low i dalej wszytko działa z ładowarka.
0 Like
hyperion33
Pioneer
Opcje
Ja jestem trochę rozczarowany s25u. Procesor może i mocniejszy ale cóż z s24u ale na tych samych ustawieniach w diablo immortal jak s24u byl lekko cieply to s25u jest tak gorący że się grać nie da...
0 Like
foxx1802
Explorer
Opcje
Problem wrócił po dwóch dniach. Znowu rozłącza się telefon przy super szybkim ładowaniu. Zwracam telefon. Ponadto ostatnio wyciągnąłem go ciepłego z kieszeni gdy nic nie robiłem w tle. NIe będę liczył na łaskę aktualizacji...
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@foxx1802 to, że ty nic w tle nie robisz nie oznacza, że aplikacje nic nie robią... przyjrzyj się dobrze co tam poinstalowałeś i co może tak obciążać telefon.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Dsad82
First Poster
Opcje

Też mam problem z ładowaniem S25 ultra ładowarką EP-T4511 45W

Testowane różne kable

Na tym kablu z ładowarki to podłącza się i rozłącza

Ten kabel z pudełka S25u pokazuje szybkie ładowanie ale kompletnie nie ładuje

Co ciekawe pierwsze ładowanie z oryginalnym kablem z S25u przebiegło poprawnie

Na innych ładowarkach działa bez problemu. Tzn ładuje się

Na ładowarce XIOAMI 120W ładuje sie także, ale nie wiem czy jest to super szybkie lądowanie 2.0

Czas niby podobny jak podłaczam ta EP-T4511 - która nie łąduje  ale jest kominkat super szybkie lądowanie 2.0 ale na XIOAMI 120W nie ma informacji o 2.0

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zachęcam do zgłoszenia błędu za pomocą aplikacji Samsung Members. W niedługim czasie powinna pojawić się pierwsza aktualizacja oprogramowania. Możliwe, że rozwiąże problem z ładowaniem.

[Poradnik] Jak zgłosić błąd do firmy Samsung?
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b...

Zbyszekk
Voyager
Opcje

Bzdura.

Dotyczy to wszystkich telefonów z bateriami litowo-jonowymi, tak samo wyłączy się Iphone i Samsung.

0 Like
PawelPPP
Student
Opcje
U mnie podobnie, w domu nie mam zasięgu gdzie reszta domowników ma dobry zasięg. Szybkie ładowanie wogule nie działa. Poprzedni telefon Huawei p30 pro lądował się do pełna w 1h- 2h. Ten nowy grat pół dnia potrzebuje. Galaxy s25 ultra. Nie polecam tego telefonu.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PawelPPP, Problemy z przerywającym ładowaniem zostały rozwiązane w najnowszej aktualizacji oprogramowania.

0 Like