Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problemy z Galaxy S25 Ultra – przegrzewanie, zasięg i szybkie ładowanie.

(Temat utworzony: 11-02-2025 06:09 AM)
346 Wyświetlenia
foxx1802
Explorer
Opcje
Cześć,

od tygodnia korzystam z Galaxy S25 ultra i chciałbym podzielić się kilkoma problemami, które zauważyłem podczas użytkowania:

1. Przegrzewanie się urządzenia – telefon nagrzewa się nawet przy podstawowych czynnościach, takich jak przeglądanie Facebooka przez sieć mobilną. Po około 15 minutach obudowa staje się gorąca, a aplikacje monitorujące temperaturę wskazują nawetponad 65°C na CPU.

2. Problemy z zasięgiem – w centrum dużego miasta telefon często ma tylko dwie kreski 5G, podczas gdy na moim poprzednim urządzeniu (Poco F3) w tym samym miejscu zasięg był pełny. Dodatkowo podczas rozmów zdarzały sięprzerwy w połączeniach.

3. Nieprawidłowe działanie super szybkiego ładowania (oryginalna ładowarka Samsung 45 W) – po podłączeniu ładowanie wielokrotnie przerywa się i wznawia. Gdy ekran jest wygaszony, ładowanieczasami działa prawidłowo, a czasami w ogóle nie startuje. Konieczne jest odłączenie i ponowne podłączenie ładowarki do prądu, ale nawet wtedy efekt jest losowy. Dodam ze ładowarka jest nowa, działa bez zarzutu na Samsungu S22 żony. 

Czy ktoś z Was zauważył podobne problemy? Trochę rozczarowujące, że w urządzeniu za6 000 zł występują takie usterki.

Będę wdzięczny za wszelkie opinie i sugestie!

Dodam ze na czacie samsunga pisze ze sztuczną inteligencja która słabo sobie radzi z pomocą w tych kwestiach. 
atvandal
Troubleshooter
Opcje
Sprzęty mają zakres temperatur do prawidłowej pracy.Sprzety nie lubią zimna przykład iPhone potrafi paść na zimnym po 10 minutach trzymania w kieszeni z kondycją baterii 85 procent
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@rycerzjedi  napisał(a):
Myślę, że wyłączenie oszczędza energię, ludzie się boją, że coś zepsują, ale to bzdura. Wyłączenie plus odpowiednia temperatura dadzą sprzętowi nowe życie.

Fantastyczna porada. Wyłączmy telefony i cieszmy się nowym życiem naszych sprzętów.

Moti7t
Navigator
Opcje
To jednak widzę że moja metoda jest warta świeczki, czyli reset nowego telefonu do ustawień fabrycznych gdzieś jeden dzień po odpaleniu i konfiguracja na czysto bez żadnego przenoszenia danych aplikacji i ustawień. Od 2010 kiedy kupiłem Galaxy S1 aż do dziś miałem kilkanaście smartfonów z ekranem dotykowym, w tym kilka Samsungów, żadnych problemów. Nie twierdzę że to lek na wszystko, może po prostu mam szczęście, cholera wie.
Yuriaya
Journeyman
Opcje
Tez mam ten model i nie mam takiego problemu (przegrzewanie) nawet przy ciezszym uzytkowaniu (np granie w gry i jednoczesnie ladowanie i sluchanie yt)
0 Like
rycerzjedi
Explorer
Opcje
Jako expert Samsunga, powinieneś wiedzieć, że wyłączenie laptopa/komputera daje lepsze rezultaty niż uśpienie! Procesy w tle ciągle żrą prąd . Mówię ogólnie – wyłączanie eliminuje problemy i odnawia system więc napisałem poradę bo sam miałem problem z tym telefonem ale poradziłem sobie sam bez żadnej pomocy, prawpodopnie ta osoba miała problem lekki bo w dzisiejszych czasach ludzie są nie mili dla swoich rodzin a szczególnie dla sprzętów i często, nie słuchają się expertòw i mają skutki jak ktoś ma taki problem to moim zdaniem konfigurować, posprawdzać aktualizować sklep pley i wszystko , wyłączasz telefon co dwa trzy dni, temperaturę pokojową ale też zimną . A sprzęty częściowo będą o wiele lepsze w użytkowaniu dzięki i pozdrawiam
foxx1802
Explorer
Opcje
Nie chce zapeszać, ale chyba się udało wyeliminować problem. Napisałem do Samsung Poland na WhatsApp i dostałem taką instrukcje:
1. Proszę uruchomić aplikacje telefon, wpisujemy kod *#9900# i wybieramy delete dumpstate logcat -> ok -> debug level disabled low -> HIGH.
2. Dodatkowo warto sprawdzić, czy telefon może być ładowany, gdy jest całkowicie wyłączony. Może Pan również sprawdzić z innym kablem lub po obrocie wtyczki o 180 ° wokół własnej osi.
3. Kolejno pomocne może okazać się czyszczenie danych aplikacji, w tym celu wybieramy kolejno: Ustawienia -> Aplikacje -> Ikona filtra naprzeciwko napisu "Twoje Aplikacje" -> Pokaż aplikacje systemowe -> Ok -> Usbsettings-> Wymuś zatrzymanie -> Domyślna Pamięć -> Wyczyść Dane.
Wykonałem wszystkie te kroki. Dodam ze zacząłem od ostatniego kroku, a skończyłem na pierwszym. Ponadto po zrobieniu pierwszego kroku telefon restartuje się sam. Wykonałem dodatkowo jeszcze jeden reset. I na razie po podłączeniu ładowarki 45w z kablem 5A jest wszystko ok. Dajcie znać czy u was zadziałało?
M4R10S
Explorer
Opcje

Odnośnie punktu 1, to po co to włączyłeś? 

Debug level disabled → HIGH – zmienia poziom debugowania:

Low/Disabled – standardowe rejestrowanie zdarzeń.

High – włącza szczegółowe logowanie (przydatne dla developerów, ale generuje więcej danych).
Kiedy używać?

Usuwanie logów: Gdy telefon zgłasza brak miejsca, a podejrzewasz, że przyczyną są zalegające pliki systemowe.

Poziom debugowania HIGH: Tylko w przypadku zaawansowanych testów (np. diagnozowanie błędów), niezalecane na co dzień (może spowolnić telefon i zużywać baterię).

Ostrzeżenia:

Nie usuwaj logów, jeśli diagnozujesz problem – mogą być potrzebne do analizy.

Zmiana poziomu debugowania na HIGH może prowadzić do przepełnienia pamięci logami.

0 Like
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
No taaak. Bo ludzie specjalnie kupują drogi sprzęt żeby potem się pod niego dostosować 🤣 Najlepiej zrobić sobie w domu z 14 - 15 stopni, wyłączyć kiedy nie używasz, nie obciążać bez potrzeby, gasić ekran co max. 30 minut, ładować do 80% i nie schodzić poniżej 20%, Wipe Cache raz w tygodniu - najlepiej w sobotę, wyłączać co 2 dni. W ten sposób zapewnimy naszemu smartfonowi optymalne warunki pracy. 👍🏻 A to dopiero jedno urządzenie. Pozostały jeszcze: telewizor, pralka, zmywarka, lodówka, mikrofala i samochód - one też proszą o troskę 🥹
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czekamy zatem na informację za kilka dni czy problem całkowicie ustąpił. Dzięki za wstawienie instrukcji. Może być przydatna dla pozostałych osób z podobnym problemem.

rycerzjedi
Explorer
Opcje
Co napisałeś to jesteś expertem 😂 pozdrawiam
0 Like