Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problemy z Galaxy S25 Ultra – przegrzewanie, zasięg i szybkie ładowanie.

(Temat utworzony: 10-02-2025 10:47 PM)
4111 Wyświetlenia
foxx1802
Explorer
Opcje
Cześć,

od tygodnia korzystam z Galaxy S25 ultra i chciałbym podzielić się kilkoma problemami, które zauważyłem podczas użytkowania:

1. Przegrzewanie się urządzenia – telefon nagrzewa się nawet przy podstawowych czynnościach, takich jak przeglądanie Facebooka przez sieć mobilną. Po około 15 minutach obudowa staje się gorąca, a aplikacje monitorujące temperaturę wskazują nawetponad 65°C na CPU.

2. Problemy z zasięgiem – w centrum dużego miasta telefon często ma tylko dwie kreski 5G, podczas gdy na moim poprzednim urządzeniu (Poco F3) w tym samym miejscu zasięg był pełny. Dodatkowo podczas rozmów zdarzały sięprzerwy w połączeniach.

3. Nieprawidłowe działanie super szybkiego ładowania (oryginalna ładowarka Samsung 45 W) – po podłączeniu ładowanie wielokrotnie przerywa się i wznawia. Gdy ekran jest wygaszony, ładowanieczasami działa prawidłowo, a czasami w ogóle nie startuje. Konieczne jest odłączenie i ponowne podłączenie ładowarki do prądu, ale nawet wtedy efekt jest losowy. Dodam ze ładowarka jest nowa, działa bez zarzutu na Samsungu S22 żony. 

Czy ktoś z Was zauważył podobne problemy? Trochę rozczarowujące, że w urządzeniu za6 000 zł występują takie usterki.

Będę wdzięczny za wszelkie opinie i sugestie!

Dodam ze na czacie samsunga pisze ze sztuczną inteligencja która słabo sobie radzi z pomocą w tych kwestiach. 
43 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy przywracałeś kopię zapasową z poprzedniego urządzenia? Zdarza się, że wraz z kopią mogą zostać przywrócone błędy. Odnośnie ładowania to już kilku użytkowników zgłosiło ten problem na forum. Na ten moment nie ma rozwiązania. Jaki dokładnie posiadasz model ładowarki?

foxx1802
Explorer
Opcje
Nie przywracałem kopii zapasowej z poprzedniego urządzenia - nauczony na błędach żeby właśnie tego nie robić żeby jakiś ***** sie nie instslowal albo ustawiał. Ładowarka to Ładowarka sieciowa Samsung EP-T4511XBEGEU 45W 4.05A 1x USB-C - czarna + kabel USB-C
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Również posiadam model Ultra i nie występuje u mnie zjawisko przegrzewania telefonu choć przyznam, że większość czasu spędzam podłączony do sieci Wi-Fi. Spróbuj podłączyć do ładowarki kabel 3A, który znajduje się w pudełku z telefonu i sprawdź czy problem z rozłączaniem ładowania będzie występował w dalszym ciągu.

foxx1802
Explorer
Opcje
Podłączałem ale wtedy nie wyświetla sie to super szybkie ładowanie , a zależy mi na tym. Ten kabel w pudełku jest cieńszy. Ogólnie na innych ładowarkach i kablach nie ma problemu. Tylko z tym zestawem oryginalna ładowarka i kabel - super szybkie ładowanie. Spróbuj włączyć sieć mobilną i poscrolluj Facebooka przez 10 minut. Daj znać jak temperatura tyłu obudowy. Polecam też apke device info do spr. Temperatur. Na WiFi temperatury są w porządku. W załączeniu zdjęcia z temperaturami na WiFi. 1739224796729.jpg
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Sprawdziłem jak to wygląda na zwykłym kablu w ładowarce EP-T4510 i wyświetla się superszybkie ładowanie 2.0. Zarówno w informacjach o baterii jak i na ekranie AOD (informacja pojawia się tylko przez chwilę po czym znika).

Screenshot_20250210_230442_Device care.jpg

rycerzjedi
Explorer
Opcje
Cześć! Dodaję komentarz, bo miałem podobne zjawisko na początku użytkowania telefonu . Na początek chciałem podzielić się informacją, że też się grzał mocno dość albo bateria spadała szybko Ale jak odkładałem, to zimny jak lód ale to się zmieniało. Może masz za ciepło w pokoju? Temperatura też może wpływać na te modele, przez metalowe plecki. Ja mam doświadczenie, więc sprzęt mój już się nie grzeje, a norma wynosi ponad normę

Moje rady:

1. Sprawdzaj za każdym razem temperaturę
2. Wyłączaj telefon co dwa dni .
3. Zrób czysto nowe urządzenie – Samsungi lubią być sprawdzane + w diagnostyce ręcznej

Mam nadzieję, że trochę pomogłem! 😊 Telefon #Samsung #Problem #Rozwiązanie #Porada #Technologia #Bateria #Grzanie
0 Like
atvandal
Troubleshooter
Opcje
Ale tak serio ? Sugerujesz że ma za gorąco w pokoju i telefon się nagrzewa? Ten telefon ma prawo się nagrzać na szybie samochodu w upalne lato użytkując go jako nawigacje i muzyka w tle na 5G a nie w pokoju.Takie rady to wiesz nie jestem pewien czy do końca na serio
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Mógłbyś wyjaśnić w czym ma pomóc wyłączanie telefonu co dwa dni? Rozwiń proszę również myśl z trzeciego punktu.

foxx1802
Explorer
Opcje
Faktycznie. Zmieniłem kabel i jest ten sam czas ładowania i super szybkie ładowanie 2.0. Szkoda ze ten kabel taki cienki i dużo krótszy w porównaniu do tego który jest dołączony do ładowarki. A ty na tej od ładowarki 5A masz wszystko ok ? Nie rozłącza ci co chwilę ładowania?
0 Like