Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem Wi-fi 7 S25

(Temat utworzony: 2 tygodni(e) temu)
76 Wyświetlenia
Grzech07
Apprentice
Opcje
Witam , problem z S25 . Mam w domu router wifi 7 i cały czas było ok, telefon wyświetlał wifi 7 przed i po połączeniu z siecią. 18.09 zrobiłem aktualizację systemu do androida 16 i UI 8 od tego momentu tel ogarnia tylko wifi 6 , niestety to nie tylko wyświetlana cyfra ale wolniejsze połączenie. Macie pomysł jak to naprawić czy jedynie pozostaje czekać na aktualizację? 
11 Odpowiedzi
Moti7t
Helping Hand
Opcje
Hmm..mam tylko router WiFi 6 i nie mam jak sprawdzić ale widzę że WiFi 7 działa ludziom po aktualizacji.
https://r1.community.samsung.com/t5/galaxy-s/s25u-oneui-8-now-shows-wifi-7-icon/td-p/34999065
Proponuję w telefonie zresetować ustawienia sieciowe lub usunąć bieżące połączenie i ustawić od nowa.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wi-Fi 7 działa prawidłowo w systemie Android 16. Telefon wyszukuje sieć Wi-Fi 7 bez problemu?

Grzech07
Apprentice
Opcje
Przed połączeniem widzi po połączeniu już tylko 6 . Wcześniej widział 7 i po połączeniu tel też pokazywał 7
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Masz osobne sieci Wi-Fi 6 i Wi-Fi 7? Telefon wyszukuje sieć Wi-Fi 7?

0 Like
Grzech07
Apprentice
Opcje
Zrobiłem osobne i tel widział wifi7 ale łączył się ale nie było internetu, jak zrobiłem jedno pasmo to widzi wifi 7 ale po połączeniu jest wifi 6 . Trochę wygląda to tak jak by telefon nie obsługiwał zabezpieczenia WPA3. W ustawieniach zaawansowanych telefonu jest włączone wifi 7
0 Like
Moti7t
Helping Hand
Opcje
Spróbuj zmienić adres MAC z losowego na adres MAC telefonu, ktoś pisał na innym forum że mu to pomogło.1758567780203.jpg
0 Like
Grzech07
Apprentice
Opcje
Dzięki, ciekawy pomysł ale niestety bez zmian 😔
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wygląda na problem po stronie routera. Mój Galaxy S25 Ultra bez problemu łączy się z siecią Wi-Fi 7 z zabezpieczeniami WPA3 oraz w paśmie o szerokości 320 MHz. Najlepiej ustawić osobne sieci dla wszystkich częstotliwości.

Grzech07
Apprentice
Opcje
Może i masz racje , 2 min aktualizacji Samsunga zepsuło modem 😅
0 Like