Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Jak zmienić kolejność galeri folderów

(Temat utworzony: 06-02-2025 12:22 AM)
236 Wyświetlenia
Mirmir_S25plus
Explorer
Opcje
Cześć! Zauważyłem, że w Samsung Galaxy S25 nie mogę zmienić kolejności folderów w aplikacji zdjęcia. Chodzi mi o to, że nie mogę już swobodnie przesuwać folderów z miejsca na miejsce, jak to było możliwe w S23 Plus. Chciałbym, żeby foldery mogły być w takiej kolejności, jaka mi odpowiada, a nie tylko posortowane według nazwy czy rozmiaru. Czy ktoś z Was wie, jak to teraz działa? Czy to jakiś nowy sposób organizowania folderów w Samsung Galaxy S25?

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Moti7t
Voyager
Opcje
Wiem o co codzi. Te zdjęcia, które wrzuciłeś do DCIM przenieś do jakiegoś własnego folderu. Jak będziesz miał już przeniesione to możesz swobodnie przestawiać w samsungowej galerii, nawet na pierwszą pozycję przed "Aparat".

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

10 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Mirmir_S25plus zadam pytanie. Czy chodzi Ci o aplikację Zdjęcia [tą od Google], czy może o aplikację Galeria. W tej drugiej klikasz i przytrzymujesz folder, aż się zaznaczy i przenosisz go na dowolną pozycję. Tej pierwszej nie używam.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Mirmir_S25plus
Explorer
Opcje

Chodzi mi o aplikację samsung w momencie przytrzymania folderu nie mogę przenieść ponieważ zaznaczam dany folder kropeczką po lewej stronie i nie ma takiej opcji 😞 jak w S23plus

0 Like
Mirmir_S25plus
Explorer
Opcje

Screenshot_20250206_012023_Gallery.jpg

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Mirmir_S25plus po pierwsze, w takiej konfiguracji jak u ciebie da się zmienić kolejność. Naciśnij i przytrzymaj dłużej palec na folderze, aż się zaznaczy a po prawej stronie pojawią się przyciski [strzałki] przesuwania góra/dół. Jeżeli folder ci się zaznaczy możesz swobodnie go odznaczyć.

1.png

W drugiej wersji, powiększonych folderów [rozsunięcie dwóch palców po ekranie] również naciśnij i trzymaj palec na folderze. Gdy się zaznaczy, nie puszczaj, tylko przesuń go tam gdzie chcesz.

2.png

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Mirmir_S25plus
Explorer
Opcje

Bardzo dziękuję za pomoc, ale u mnie to nie działa. Zwróć uwagę, że nie mam po prawej stronie tych kreseczek które dają możliwość zmiany położenia wcześniej z tego korzystałem wielokrotnie. Może to wynikać z tego, że przekopiowałem całą zawartość z folderami do jednego katalogu DCIM? Widać tam foldery, ale wyglądają, jakby były w jednym katalogu "Aparat"- dopiero po naciśnięciu wyświetl wszystkie pokazuje te katalogi w folderach.

0 Like
Rozwiązanie
Moti7t
Voyager
Opcje
Wiem o co codzi. Te zdjęcia, które wrzuciłeś do DCIM przenieś do jakiegoś własnego folderu. Jak będziesz miał już przeniesione to możesz swobodnie przestawiać w samsungowej galerii, nawet na pierwszą pozycję przed "Aparat".
Mirmir_S25plus
Explorer
Opcje
Dziękuję za info właśnie do tego się przymierzałem 🙏
0 Like
Mirmir_S25plus
Explorer
Opcje
"Zrobiłem puste foldery w telefonie, potem podłączyłem go do komputera. W katalogu DCIM pojawiły się puste foldery, do których wrzuciłem pliki – i od razu wszystko wygląda inaczej! Teraz mogę swobodnie przewijać góra-dół. Dzięki wszystkim za pomoc!"
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Mirmir_S25plus a widzisz, to o takich działań trzeba pisać od samego początku. Niestety, zdalnie to my tu nie wymyślimy co, ktoś i w jaki sposób poprzestawiał na swoim telefonie. 😉

Ważne, że się udało 👍