Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Brak połączenia przez usb z laptopem

(Temat utworzony: 07-02-2025 08:58 PM)
587 Wyświetlenia
Nuśka
Explorer
Opcje

Cześć, nie mogę przesłać plików z telefonu na laptopa. Laptop nie widzi telefonu. Po podłączeniu kabla telefon od razu się ładuje nie wyskakuje żadne powiadomienie, chodzi o Samsunga Galaxy S25 Ultra 

0 Like
Przejdź do rozwiązania
26 Odpowiedzi
relatyw
Helping Hand
Opcje

Żeby był widoczny urządzenia muszą być połączone (przez USB). Jak są rozłączone i wszystko działa poprawnie to na pewno go nie będzie widać. Najprościej by było podłączyć telefon do innego kompa i następnie kompa do innego telefonu żeby określić na początku gdzie jest namieszane. 

PS Jak Ci bardzo zależy na przesłaniu plików to .... alternatywnie, możesz skorzystać z bezprzewodowych metod przesyłania plików. Dla mnie to jest już podstawowy sposób połączenia (mam bardzo szybkie wifi... szybsze od kabla). Oczywiście naprawiać możesz dalej. Jak mnie coś nie działa to spać nie mogę 😉

0 Like
Moti7t
Voyager
Opcje
Co jeszcze można zrobić. Jeśli masz kabel z końcówkami USB A - USB C spróbuj takim. Jeśli masz inny telefon zobacz czy problem też występuje. Sprawdź jak masz możliwość z innym komputerem lub przenośnym dyskiem (do telefonu można podłączyć nawet pendrive jak się ma odpowiedni kabel lub/i przelotki. Sprawdź te dwa artykuły przedstawiające kilka rozwiązań. To tyle, chyba nic się więcej nie da pomóc na forum.
https://support.microsoft.com/pl-pl/topic/port-usb-mo%C5%BCe-przesta%C4%87-dzia%C5%82a%C4%87-po-wyj%...

https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/port-usb-c-nie-dzia%C5%82a-ff073a88-953f-47fb-9062-a00a4...
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Nuśka jeżeli masz w kompie porty USB 3.0 i 2.0, spróbuj na 2.0. Już widziałem takie przypadki.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Rozwiązanie
Nuśka
Explorer
Opcje
Kupiłam adapter usb 2.0 na usb c i zadziałało, dzięki
0 Like
Nuśka
Explorer
Opcje
Zakupiłam adapter usb 2.0 na usb c i zadziałało, dzięki 😊
0 Like
Nuśka
Explorer
Opcje
Zakupiłam adapter usb 2.0 na usb c I zadziałało, dzięki za rady 😊
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Nuśka no i super... cieszę się, że mogłem pomóc. 👍

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.