Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Tragiczna bateria po ostatniej aktualizacji 6.1.1 S24U

(Temat utworzony: 26-11-2024 02:36 PM)
227 Wyświetlenia
xKratos
Explorer
Opcje
Czy ktoś jeszcze zmaga się z masakrycznie słabą baterią po ostatniej aktualizacji ? Po przedostatniej aktualizacji systemu byłem zaskoczony poprawą działania baterii jednak po krótkim czasie pojawiła się kolejna aktualizacja i jest dosłownie dramat. 
Bateria znika w oczach, telefon praktycznie nieużytkowany oprócz używania komunikatora i sprawdzenia przeglądarki. Żadnych gier ani streamingu. Włączone wszystkie możliwe opcje oszczędzania energii, profil lekki, wyłączone 5G a w domu ciągle WiFi, rozdzielczość FHD 60hz. App guardian zoptymalizował aplikację, cache po aktualizacji wyczyszczone w recovery ale nadal nic to nie zmienia. Poprzednio potrafiłem ładować telefon co drugi dzień wieczorem, aktualnie nawet 2 razy dziennie ;____;

image

image

59 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@Griton Podpowiadałem już tutaj, aby skontaktować się z pomocą techniczną i poprosić o zdalne wsparcie i diagnostykę. Często zdarza się, że aplikacje Mety robią problemy i nie pokazują się nawet w wykorzystanej baterii. Trzeba wtedy wyczyścić ich dane, aby rozwiązać ten problem:

Ustawienia > Aplikacje > Aplikacja (wybrać z listy) > Pamięć > Wyczyść dane.

Tutaj link do informacji o zdalnym wsparciu:

https://www.samsung.com/pl/support/remoteservice/

0 Like
Griton
First Poster
Opcje
Znalazłem liczne narzekania na Redditcie, Fejsa mam permanentnie wyłączonego na komórce, z X zrezygnowałem na zawsze, reszty nie używam tak że ten..
0 Like
Opcje
Jak zresetowałeś ten profil? Też mam ten problem
0 Like
rycerzjedi
Explorer
Opcje
Też mam taki problem zżera masakrycznie szczęście mam takie umiejętności , że ustawiłem wszystko na full + staram się dbać o nią jak potrafię a 30 lutego może być dopiero aktualizacja
0 Like
Arciii
First Poster
Opcje

O co chodzi z tą bateria w tym telefonie? Kupiłem nowy telefon i po 6 godzinach po włączeniu i położeniu na stoliku bez używania zostało 15 % baterii. Czy można cos z tym zrobić czy lepiej oddać ten telefon puki jeszcze można?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Przywracałeś kopię zapasową z poprzedniego telefonu? Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy.

xKratos
Explorer
Opcje

Dość standardowy temat, nowy telefon potrafi sie grzać nawet do paru dni drenując szybko baterię. Teoretycznie po kilku dniach wszystko powinno minąć jak juz nauczy sie wzorców użytkowania i uśpi nieużywane aplikacje. Podobna sytuacja ale w mniejszym stopniu występuje po każdej aktualizacji - przez pierwsze 2-3 dni bateria szybciej znika.

0 Like
Ares43
First Poster
Opcje
Tak. Ja mam to samo. Bateria masakra.... Z niecierpliwością czekam na kolejną aktualizację, mając nadzieję że sytuacja zostanie naprawiona ! Przed tą aktualizacją bateria działała bez zarzutu !!!
0 Like
Members_2uEQszX
First Poster
Opcje

Również mam problem z bateria po aktualizacji, zdecydowanie wracam do chińczyków za połowę ceny bez tego cyrku, kasowane sprawdzane kasowane... jeden echem... parę miesięcy mam urzadzenie i nawet do sprzedaży się nie nadaje, nie mówiąc o użytkowaniu 

Dno dno dno I metr mułu, kolo chińskiego flagowca nie leżało 

0 Like
Bo___
Pathfinder
Opcje
Ja też to zauważyłem.
Jest tragedia. Po odłączeniu od ładowarki o 4 rano o 12 już ma. 15% tylko. Telefon uzywany jak zazwyczaj.
0 Like