Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Tragiczna bateria po ostatniej aktualizacji 6.1.1 S24U

(Temat utworzony: 23-10-2024 11:27 AM)
3087 Wyświetlenia
xKratos
Explorer
Opcje
Czy ktoś jeszcze zmaga się z masakrycznie słabą baterią po ostatniej aktualizacji ? Po przedostatniej aktualizacji systemu byłem zaskoczony poprawą działania baterii jednak po krótkim czasie pojawiła się kolejna aktualizacja i jest dosłownie dramat. 
Bateria znika w oczach, telefon praktycznie nieużytkowany oprócz używania komunikatora i sprawdzenia przeglądarki. Żadnych gier ani streamingu. Włączone wszystkie możliwe opcje oszczędzania energii, profil lekki, wyłączone 5G a w domu ciągle WiFi, rozdzielczość FHD 60hz. App guardian zoptymalizował aplikację, cache po aktualizacji wyczyszczone w recovery ale nadal nic to nie zmienia. Poprzednio potrafiłem ładować telefon co drugi dzień wieczorem, aktualnie nawet 2 razy dziennie ;____;

image

image

59 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na początek wykonaj wipe cache partition. Zabieg usuwa pamięć podręczną, która może mieć wpływ na działanie telefonu. Czynność jest bezpieczna i nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu. Poniżej znajdziesz instrukcję. W razie jakichkolwiek wątpliwości lub dodatkowych pytań pisz śmiało.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

[YouTube] Instrukcja wideo wipe cache partition
https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

xKratos
Explorer
Opcje
Dawno to zrobiłem, pisałem o tym w tekście powyżej 😊
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
u mnie działa na zbliżonym poziomie co wcześniej ale ja mam wszystkie apki prócz komunikatorów w głębokim uspieniu, ale co zauważyłem negatywnie to wczesniej przez noc spadało mu max 3% na wifi a teraz nawet 10 - 12% i niestety nic nie pomaga, lecz u mnie bateria mogła uledz degradacji bo to fon zabawowy i jest czasami mocno obciążany przez gry, rendery i inne
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W takim wypadku wykonałbym hard reset bez przywracania kopii zapasowej. Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy.

[Poradnik] Jak wykonać hard reset?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

xKratos
Explorer
Opcje
Ja również 90% apliakcji mam w głębokim uśpieniu, przez noc spada mi ok. 4-6% baterii, poprzednio faktycznie było to ok. 3% 😪 W porównaniu do sytuacji przed aktualizacją to mam wrażenie, że telefon ma z 30% pojemności baterii. Telefon odłączony od ładowarki o 8:00 po naładowaniu do 100% (wyłączyłem wczoraj ochronę baterii aby naładować go z 2-3 razy do 100% i włączyć ponownie ładowanie do 80%) a aktualnie mamy godzinę 12:00 i pozostało 42% baterii. Korzystałem chwilę z opery, messengera i założyłem post tu na forum a bateria zniknęła - dramat.
xKratos
Explorer
Opcje
Bardzo możliwe, że będzie to nieuniknione. Wolałbym jednak poczekać do kolejnej aktualizacji listopadowej, jeśli po tym nic się nadal nie zmieni to pozostanie hard reset. Chyba, że prędzej go sprzedam niż się doczekam aktualizacji bo nie ukrywam, że w ciągu paru dni zachwyt całkowicie zniknął 😀
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
masakra, ja wyłączyłem cała ochronę baterii, choć dokładnie nie pamiętam czy samsung to ma ale dużo fonów na noc automatycznie zwalnia ładowanie do minimum, jak nie ma to tym mogłem też ogarnąć u siebie baterie bo często zostawiam na noc podpiętego
xKratos
Explorer
Opcje
Jest opcja ustawienia adaptacyjnego ładowania które uczy się wzorców ładowania i zaczyna ładowanie telefonu tak aby na daną godzinę był naładowany do pełna. Nie korzystam z tego bo mam włączoną maksymalną ochronę i ładowanie do 80% a ładowarkę ustawiam aby wyłączyła się po 1 lub 2 godzinach żeby telefon nie wisiał cały czas pod kablem.
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
czyli jak tak dbasz to aktualizacja powoduje większą utratę, bo przy Twoim użytkowaniu bateria powinna być w doskonałej kondycji