Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung s24 ultra bateria

(Temat utworzony: 05-07-2024 11:44 PM)
417 Wyświetlenia
Kamis22
Apprentice
Opcje
Cześć jak tam u was wytrzymuje bateria zadowoleni czy są jakieś zaskoczenia co do szybkości uciekania procentów? 

533 Odpowiedzi
PiotrCh
Expert
Opcje

@Jarek5 Tak, ponieważ wszystkie aplikacje dopiero uczą się, w jaki sposób korzystasz z telefonu. Po około tygodniu czas pracy na baterii zostanie w pełni zoptymalizowany, a nieużywane aplikacje i usługi zostaną automatycznie wprowadzone w tryb głębokiego uśpienia, w celu ograniczenia zużycia energii. 

Jarek5
Navigator
Opcje
Dziękuję za odpowiedź
0 Like
luk203
Navigator
Opcje
Moj do tej pory sie nie nauczył 🤣
0 Like
Jarek5
Navigator
Opcje
Ile Ci trzyma bateria w Twoim samsungu? Masz w 24 ultra?
0 Like
luk203
Navigator
Opcje
1 dzień. Przeglądanie neta, trochę grania. Możliwie ze inne aplikacje nieuzywane zżerają baterie 🤷🏼
0 Like
Jarek5
Navigator
Opcje
No to telefon powinien je wpakować w tryb głębokiego uśpienia. A jeśli tak się nie stało to spróbuj manualnie po usypiać aplikacje albo sprawdź aktualizacje
0 Like
luk203
Navigator
Opcje
Moj 5 letni huawei p30pro trzyma podobnie jak nowy s24u 🙈
0 Like
DomosTM
Journeyman
Opcje
Piszę raczej z problemem, na który się napotkałem; Posiadam s24u który od nowości był ładowany bez szybkiego ładowania z maksymalna ochrona baterii; raz na tydzień podstawową. 
Od mniej więcej 2 miesięcy przeniosłem się na samsungowska 45w i w razie potrzeby szybkiego doładowania aktywuje opcję; ochrona adaptacyjna; chyba że na trasy z nawigacją pod ładowarką - maksymalna.

Miałem może z 3-4 przypadki kiedy bateria spadła do tych 5% i praktycznie za każdym razem w ciągu 2-3 minut nawet bez używania spada do 0 i telefon się wyłącza. Do 6% wszystko jest dobrze.

Nie dopuszczam często do takiego rozładowania więc strasznie to nie przeszkadza lecz jest to dla mnie lekki powód do niepokoju odnośnie wady baterii lub problemów z używaniem...

0 Like
m4tekt
Voyager
Opcje
Zostaw telefon na ładowarce przez noc i zobacz czy też Ci się tak zrobi. U mnie trzyma normalnie. 5% leci w oczach, ale nie tak szybko jak piszesz.
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
@DomosTM
Ja mam podobnie na S21 Ultra od zawsze i podobnie miałem na S8. Żony A70 i A54 od 5% do 0% mam wrażenie, że działają "wieki". Nie wiem od czego to zależy i nie przejmuję się tym.