Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S24 Ultra ma wadliwy ekran! Uwaga!

(Temat utworzony: 07-02-2024 01:32 PM)
865 Wyświetlenia
Korothi
Explorer
Opcje
https://twitter.com/theonecid/status/1754850366041026835
Polecam każdemu sprawdzić
(Zmniejszamy jasnosc do minimum i odpalamy szare tło np w chromie strona : https://testmyscreen.com/ i solid colors)
Masakra ogolnie bo to moze byc permanentny błąd.
56 Odpowiedzi
Edyta82
Troubleshooter
Opcje
U mnie tez nie
0 Like
Korothi
Explorer
Opcje
Nie powinno byc paskow
0 Like
Korothi
Explorer
Opcje
A moze ktos fote wstawic? Powinno to wygladac mniej wiecej tak jeśli chodzi o banding.20240207_022953_1000000558_1707269394.jpg
0 Like
Korothi
Explorer
Opcje
usprawiedliwiasz błąd QC samsunga w tym momencie.
0 Like
ŁukaszK_
Helping Hand
Opcje
Niczego nie usprawiedliwiam bo jak się zapewne domyślasz moj egzemplarz cierpi na dokładnie ten sam problem jednak chodzi o to że spędziłem z tym telefonem dwa tygodnie od momentu kiedy go dostałem i już mnie po prostu męczy te ciągłe wyczytywanie i wysłuchiwanie że to jest nie tak tam to jest nie tak tu błąd tu wada fabryczna, tu coś, tam coś ... zamiast cieszyć się z telefonu to miałem same dwa tygodnie zmartwień... Trzeba poczekać na aktualizację jedną drugą ewentualnie oficjalne oświadczenie Samsunga czy to jednak jest wada i egzemplarze takie podlegają pod wymianę lub zwrot bo narazie to takie bicie piany bez pokrycia... Moze wady wieku dziecięcego
Korothi
Explorer
Opcje
Wlasnie dalej usprawiedliwiasz. Wady Samsung nie musi potwierdzac skoro znajduja sie ludzie jak ty ktorzy to usprawiedliwia. Nie po to place tyle za telefon zeby dostac wadliwy produkt 🤣
Bloodhound-PL
Voyager
Opcje
U mnie widzę te trzy pasy przy minimalnej jasności, ale to akurat żaden problem, bo to warunki w jakich nie użytkuję telefonu. Z bandingiem jest już inaczej. Jest widoczny szczególnie przy szarych gradientowych tłach i co gorsza, pojawiają się lekko różowe przebarwienia. To irytuje, bo jest widoczne przy normalnych parametrach pracy ekranu np. jasność nie ma tu większego znaczenia. Zależy tylko od wyświetlanej treści.
Ale na razie nie ma co dramatyzować. Warto wskazywać zauważone defekty, ale musimy czekać na aktualizację oprogramowania. Być może nawet nie jedną, bo mało prawdopodobne, aby jednym strzałem udało się rozwiązać wszystkie większe i mniejsze niedociągnięcia.
ŁukaszK_
Helping Hand
Opcje
Posłuchaj, jak sie okaze ze to wada i telefon do wymiany to go wymienie, masz rękojmię. Więc nie usprawiedliwiam tylko czekam na rozswoj sytuwcji. Narazie martwie sie czy starczy mi na zyci3, czy dzieci beda zdrowe i czy samochod w drodze do pracy nie stanie
0 Like
miroON
Big Cheese
Opcje
Strzeże..do nie tak dawna myślałem podobnie jak ty i co poniektórzy tutaj ale nie większość..kiedy coś naprawią, poprawią wydadzą oświadczenie etc ...i wiesz coo...przestało mnie to już interesować. Nie nie dlatego że leję na to bo też czekam na niektóre kwestie u sb względem działania lub poprawy s23u....W błędzie jesteś ze ktos coś musi ewentualnie może ale myślę że to daremny trud...pożyjemy zobaczymy
0 Like
Rapheluss
Journeyman
Opcje
Nie rozumiem, skoro widac to tylko przy najmniejszej jasności i to w "laboratoryjnych warunkach" to czym się ekscytowac? Przy normalnym użytkowaniu nikt tego nie zauważy.