Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S24 exynos vs S24 snapdragon

(Temat utworzony: 05-02-2024 09:53 AM)
5111 Wyświetlenia
arrrken
Voyager
Opcje
Cześć wszystkim. Interesuje mnie porównanie tych dwóch telefonów pod względem benchmarków, ale w wersji podstawowej „małej”. Wszędzie porównują S24 z Exynosem do S24 Ultra ze Snapdragonem. Dla mnie te testy nie są w ogóle miarodajne ze względu na wielkość telefonów. Nigdzie nie mogę znaleźć takich testów. Jakby komuś się udało taki test znaleźć na YouTubie, to proszę wkleić link.
50 Odpowiedzi
DaN995
Pathfinder
Opcje
Oczywiście, że tak. Każdy niewygodny temat jest maksymalnie jak się da ukrywany.
0 Like
wad7
Pioneer
Opcje
A niby czemu ma być niewygodny? Samsung zrobił kawał dobrej roboty z tymi prockami. Nie rozumiem jak można pisać że to zły procesor? Niewiele ustępuje od Gen3 a GPU przynajmniej tak samo. Wyprzedził Gen2. No i tylko 2-3 st. cieplejsze.
0 Like
Ciarzasty
Pathfinder
Opcje
Wyprzedził snapa gen 2 i jest niby trochę wydajniejszy od niego bo Exynos 2400 ma 10 rdzeni, a snap gen 2 ma tylko 8 rdzeni, 2 rdzenie więcej to i trochę mocniejszy jest i tylko dlatego. Przy następnej zmianie na Samsunga jak nie będzie snapa w nim to więcej go nie wybiorę mam bardzo zle doświadczenie po S22 to była padaka nie telefon. Swoje S23 zatrzymam tak długo jak się da, a jakby coś to zmiana na iPhone, a może i nawet znowu na s23 lecz z wersją z plusem, ale na exynosa już się nigdy nie przesiądę
0 Like
wad7
Pioneer
Opcje
Co za różnica ile ma rdzeni? Niech ma i 15. Fakt jest faktem, jest wydajniejszy niż Gen2. Często czytam jak ktoś piszę" lepiej kupić s23"
Gdzie tu logika?
Mam wrażenie że ludzie "hejtuja" Exynosa dla zasady.. 6% różnicy i wielki hate.
0 Like
arrrken
Voyager
Opcje
Tu może nie chodzić o samą wydajność, ale ta temperatura podczas testów jest za wysoka. Na filmie widać też zasięg GSM. Na Snapdragonie jest dużo lepszy niż na Exynosie. Na samym LTE bateria wyczerpuje się za szybko. U mnie na Exynosie w teście AnTuTu pokazało 46°C. Trochę parzy. Podczas gdy testowałem w grze Call of Duty: Mobile Season 2, FPS-y uciekają i gra się zacina. W normalnym użytkowaniu na WiFi nie zauważyłem żadnych problemów i bateria dobrze trzyma. 7-8 godzin SoT. Trzeba czekać na aktualizację i optymalizację. Może coś się zmieni.
0 Like
wad7
Pioneer
Opcje
Nie będę tu bronił Exynosa jak niepodległości, bo nie o to chodzi. Zwracam jedynie uwagę na fakt aby podchodzić do tematu racjonalnie.
Gdybyś miał telefon z Gen3 i zrobił test i temp 43 st. Co byś napisał? Good job? Czy " trochę parzy"?
AMD ma dostarczyć "drajwery" zobaczymy co z tego wyniknie.
0 Like
arrrken
Voyager
Opcje
No i ja właściwie do Exynosa nic nie mam, bo ogólnie nie gram w gry i tak jak napisałem, w normalnym użytkowaniu nie widzę żadnych problemów, poza tym, że za szybko bateria ucieka na samym LTE przy wyłączonym ekranie. To był tylko test zrobiony z ciekawości. Drugi zrobię, jak wyjdzie aktualizacja, ale trzeba przyznać, że narazie Snapdragon lepiej sobie radzi.
0 Like
wad7
Pioneer
Opcje
No i to jest głos rozsądku.
0 Like
Members_e8q46LB
First Poster
Opcje

I jak po aktualizacji? jest poprawa?

0 Like
arrrken
Voyager
Opcje
Oczywiście, że popsuli. Teraz SOT mam max 6h:30m. Co do benchmarków to nie sprawdzałem ponownie.
0 Like