Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S24 exynos vs S24 snapdragon

(Temat utworzony: 05-02-2024 09:53 AM)
5284 Wyświetlenia
arrrken
Voyager
Opcje
Cześć wszystkim. Interesuje mnie porównanie tych dwóch telefonów pod względem benchmarków, ale w wersji podstawowej „małej”. Wszędzie porównują S24 z Exynosem do S24 Ultra ze Snapdragonem. Dla mnie te testy nie są w ogóle miarodajne ze względu na wielkość telefonów. Nigdzie nie mogę znaleźć takich testów. Jakby komuś się udało taki test znaleźć na YouTubie, to proszę wkleić link.
Mariuszuzd
Helping Hand
Opcje

U mnie bateria na maksymalnym oszczędzaniu ładowania czyli od 80% do 15 % baterii, to SOT od około 3:45 przy LTE/5G do 5 g przy Wifi, bateria moim zdaniem przyzwoita, telefon działa dłużej niż S22u. Mam odświeżanie adaptacyjne, bez jakiegoś oszczędzania eneregii. Poniżej zrzut akurat na 70% baterii a nie na 65%. Sam telefon się nie grzeje, działa znakomicie, dużo płynniej niż S22u.

Screenshot_20240208_231403_AccuBattery.jpg

0 Like
PawelZ
Navigator
Opcje

No ciekawe to porównanie, ze wypadają podobnie.

Ja mam teraz S23 i przesiadka z S20 pod względem baterii i grzania się telefonu była i jest MEGA odczuwalna. Szczególnie na wakacjach w ciepłych krajach gdzie się robi dużo zdjęć i filmów 4k, S23 się nie grzeje. Mój kolega też mówi, że S22 a S23 to niebo a ziemia. 

Podsumowując trochę ciężko mi uwierzyć, że nagle Exynos się udał. 

0 Like
arrrken
Voyager
Opcje
Tym razem dodaję link do testu S24 Snapdragon 8 Gen 3 vs Exynos 2400 wersja mała. https://youtu.be/-eTSRngwAK0?si=pXG7dfeNVGXXAHha
Selixo
Big Cheese
Opcje
arrrken
Voyager
Opcje
Wiem, już dodałem link. Kiepsko to wygląda🤔
Selixo
Big Cheese
Opcje
Podobnie? Ponad 15% baterii to jest podobnie?
Bart_84
Journeyman
Opcje

nie ma się co czarować jest przewaga dla snapdragona, chociaż nie uważam ją za jakąś kolosalną, do momentu aż gość nie odpali gierki, wtedy bateria faktycznie szybko jest drenowana, wygląda to na słaba optymalizację na exynosa. Identyczna sytuacja jest w 24+ w porównaniu do s24u, tylko tak jak gość wspominał może to naprawią, a może nie. Nie dziwi mnie to jakoś specjalnie bo jednak to nowy procek, dostosowanie aplikacji i gier pod ten procek chwile potrwa. Sam mam s24+ i w codziennym użytkowaniu jest naprawdę spoko. 

0 Like
Ciarzasty
Pathfinder
Opcje

Snap gen 3 vs Exynos w zwykłym S24

https://youtu.be/-eTSRngwAK0?si=MjKKQds6bZFt7C7C  

0 Like
DaN995
Pathfinder
Opcje
Nie jestem zdziwiony. Już globalne zastosowanie tylko Snapdragona w S24U świadczyło o tym, że Samsung wie, iż Exynos jest gorszy. A najgorsze, że Exynos ma ten sam moduł GSM z S22, który zjada baterie jak opętany.
Ciarzasty
Pathfinder
Opcje
Za kilka chwil moderacja pewnie przeniesie ten temat z głównej do jakiegoś wątku powiązanym z s24 i nie będzie na głównej wisiał temat tylko trzeba szukać gdzieś w szczeluściach