Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z rysikiem. S24 Ultra

(Temat utworzony: 03-03-2024 03:45 PM)
2934 Wyświetlenia
Fazi84
Pioneer
Opcje
Witajcie. Mam taki problem,iz od paru dni w niektorych miejscach ekranu sa jakby martwe pola przy pisaniu rysikiem. Musze duzo mocniej nacisnac by w danym miejscu moc cos zakreslic. Wczesniej mialem szklo spigena i bylo ok. Teraz sciagnalem, gdyz myslalem ze to wina szkla, lecz problem pozostal. Mial ktos moze podobny problem?

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Mighn
Big Cheese
Opcje
Może masz case magsafe - ten magnes unieszkodliwia digitizer w telefonie totalnie

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

35 Odpowiedzi
Lบxบrℽ
Helping Hand
Opcje
Hej,
sprawdź w diagnostyce ekranu dotykowego czy rysik będzie dobrze działać (Samsung Members -> Wsparcie -> Diagnostyka -> Ekran dotykowy). Jeśli problem będzie występował wykonaj Wipe Cache Partition, tu masz szczegółowy poradnik https://youtu.be/5RrGHHwvARM?si=hsHI32vEIe8EuAJQ
Jeśli to nie pomoże zostaje serwis https://www.samsung.com/pl/support/zgloszenie-naprawy/autoryzowane-punkty-serwisowe/
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Fazi84  Witam

Wejdź w telefon > wpisz kod *#0*# > S-Pen > Spen Draw i sprawdź czy przejdzie test

0 Like
Fazi84
Pioneer
Opcje
Dzieki. Przy tescie panelu dotykowego rysik nie dzialal, dotyk palcem owszem na wszystkich obszarach. Cache partition czyscilem dawno temu. Sprubuje jeszcze raz
Drd0
Helping Hand
Opcje
A przypadkiem nie masz jakiegoś etui z magnesem typu portfel ew. Magsafe?
Rozwiązanie
Mighn
Big Cheese
Opcje
Może masz case magsafe - ten magnes unieszkodliwia digitizer w telefonie totalnie
Fazi84
Pioneer
Opcje
PrzemekM bledny kod mmi
0 Like
Fazi84
Pioneer
Opcje
Mighn a nom wlasnie zmienilem na magsafe 3 dni temu. Czekaj sprawdzam, bo case idealne znalazlem tylko na ali i od 3 dni go mam. Sprawdzam
0 Like
Fazi84
Pioneer
Opcje
Mighn miales racje. Samo etui nie robi problemu. Problem jest jak przyklejam do niego pierscien magnetyczny zeby palucha zaczepic.
0 Like
Fazi84
Pioneer
Opcje
Szkoda bo nie ma na swiecie przynajmniej dla mnie lepszego zestawu. Po prostu ring trzeba sciagac przy pisaniu bo nie zamienie na nic innego. A juz mialem 3 case'y w tym oryginalny od samsunga silikonowy. Jakbym mogl polecic etui to polecam:
0 Like