Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Brak opcji superszybkie ładowanie.

(Temat utworzony: 19-10-2024 09:32 PM)
1174 Wyświetlenia
Oscar_xyz
Pioneer
Opcje
Do nie dawna byłem posiadaczem S22 Ultra . Tam w opcjach wyboru ładowania było szybkie i super szybkie ładowanie.
W Smartfonie , który mam teraz S24 Ultra, nie ma już opcji do wyboru Superszybkie ładowanie. Jednak ładowarka mi została 45W,i gdy pogdłączam kablem do Super szybkiego ładowania / tak na marginesie, to dość komcznie brzmi, że to Super szybkie ładowanie,trwajace ponad godzine do pełnego naładowania/ pisze na ekranie że ładowac będzie jako Super szybkie,i tu moje pytanie, dlaczego nie ma już do wyboru tego rodzaju Super,a jest tylko szybkie ,mimo.ze informuje że ładuje Super. Czy to właśnie zostało zmienione, dlatego że to śmiesznie wyglądało, brzmiało ? Jak tłumaczyć brak tej opcji w ustawieniach ?
0 Like

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Opcja super szybkiego ładowania jest jak najbardziej. Włącza sie automatycznie po rozpoznaniu odpowiedniej ładowarki i jest pod wspólną nazwą szybkie ładowanie. Informacja uruchamia się też przez pierwsze pare sekund po podłączeniu ładowarki, potem przechodzi w napis ładowanie. Samsung zmienił to w androidzie14.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Nigdzie Pan o tym nieprzeczyta, dlatego że Samsung zrobil to bez podania przyczyny, dla uproszczenia. Oczywiście w opcji baterii zawsze możemy zobaczyć jaka jest podłączona ladowarka.1729420851956.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

13 Odpowiedzi
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam opcja musiała zostać usunięta ponieważ u mnie na s23u też jej od jakiegoś czasu nie widzę
Oscar_xyz
Pioneer
Opcje
Tylko dziwne jest to o tyle,że system pokazuje informacje w chwili podłączenia kabla ,tekstem u dołu ekranu,i grafiką że następuje Superszybkie ładowanie. 🤔
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
też nie rozumiem dlaczego nie ma już tej opcji ale wydaje mi się że u mnie zniknęla wraz z aktualizacją do One ui 6.1 (tą co wprowadziła galaxy ai)
0 Like
Oscar_xyz
Pioneer
Opcje
Dla mnie to jakiś brak logiki,czy konsekwencji. Bo jak tu rozumieć, bo żeby mieć to niby Superszybkie ładowanie, trzeba mieć ładowarkę 45W,a jak się już ma to w Smarfonie nie ma takiej opcji, w każdym razie W systemie jak to było w S22. A chyba nie do końca Masz rację że że zmiana 6.1 to przyszło bo zanim sprzedałem poprzednika ,czyli S22 Ultra, to dostał jeszcze tą najnowsza aktualizację z elementami 6.1.1 ,i opcja została do ustawienia ,tj Super szybkie ładowanie.
0 Like
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
to nie mam już pomysłu kiedy i dlaczego ta opcja zniknęla ale może inni użytkownicy będą wiedzieli mi osobiście brakuje tej opcji
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, z super szybkim ładowaniem nie ma żadnych problemów. Ono jest i działa dobrze. Wyatarczy mieć ładowarkę 45W.

Jedynie zmieniła się informacja i teraz wyświetla się jako "szybkie ładowanie". Niestety nikt nie posiada informacji, dlaczego zostało to zmienione.
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Opcja super szybkiego ładowania jest jak najbardziej. Włącza sie automatycznie po rozpoznaniu odpowiedniej ładowarki i jest pod wspólną nazwą szybkie ładowanie. Informacja uruchamia się też przez pierwsze pare sekund po podłączeniu ładowarki, potem przechodzi w napis ładowanie. Samsung zmienił to w androidzie14.
Oscar_xyz
Pioneer
Opcje
Jeżeli tak, teraz jest to zrozumiałe, I to potwierdza co napisałem że po podłączeniu kabla od Super szybkiego ładowania i ładowarki 45W ,u dołu ekranu pojawia się faktycznie napis ,że zaczyna się Super szybkie ładowanie chociaż w ustawieniach brak wyboru tej opcji do ustawienia. Jeżeli faktycznie jak Piszesz dzieje się automatycznie,to wszytko ok. I wyjaśnia sytuację. Tylko chętnie bym gdzieś o tym przeczytał. A nigdzie jakoś z tą informacją się nie spotkałem. Jeżeli Możesz mi wskazać miejsce, artykuł branżowy, techniczny,gd,ie mogę o tym poczytać.
0 Like
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Nigdzie Pan o tym nieprzeczyta, dlatego że Samsung zrobil to bez podania przyczyny, dla uproszczenia. Oczywiście w opcji baterii zawsze możemy zobaczyć jaka jest podłączona ladowarka.1729420851956.jpg