Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Problem z ustawieniami trybu ciemnego

(Temat utworzony: 14-04-2025 10:31 AM)
297 Wyświetlenia
boytoypl
Apprentice
Opcje
Cześć, od momentu gdy zainstalowałem Betę na swoim S24 Ultra mam problem z ustawieniami trybu ciemnego. Objawia się to brakiem reakcji systemu na wybraną opcję "harmonogram niestandardowy" czy też "od zachodu do wschodu słońca". Po wybraniu jednej z opcji system nie reaguje zmianą na tryb ciemny czy jasny. Sądziłem że aktualizacja systemu do stabilnej wersji, która się ukazała kilka dni temu rozwiąże problem ale niestety nic takiego nie ma miejsca. Czy ktoś ma podobny problem?
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Cześć. Na początek wykonaj Wipe Cache Partition. Zabieg nie usuwa danych.
Poradnik jak wykonać Wipe Cache Partition:
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
Jeśli to nie pomoże spróbuj wyczyścić pamięć podręczną aplikacji "Interf. Sys." (nie usuwa to danych). Ustawienia --> Aplikacje --> 3 poziome kreski z 1 pionową --> Pokaż aplikacje systemowe --> OK --> Interf. Sys. --> Pamięć --> Wyczyść pamięć.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 Odpowiedzi
Zonniak
Big Cheese
Opcje
Witam
Możliwe że w ustawieniach programisty masz włączone "Wymuś tryb ciemny". Wtedy trzeba to wyłączyć.

Wejdź w ustawienia --> Tryb programisty --> odznacz Wymuś tryb ciemny.

Pozdrawiam1744620175865.jpg
0 Like
boytoypl
Apprentice
Opcje
To niestety nie to, opcja jest wyłączona
0 Like
relativ
Helping Hand
Opcje

Ustaw sobie tak jak na obrazku poniżej. Np. początek = czas bieżący + 2 min, koniec = początek +1min. Po czasie początek wyłącz ekran (klawisz boczny) i włącz z powrotem (klawisz boczny). Ekran powinien zmienić tryb. To samo dla czasu koniec. U mnie to działa na S24.

Screenshot_20250414_133312_Settings.jpg

boytoypl
Apprentice
Opcje
To co pokazujesz robię za każdym razem kiedy chcę "odświeżyć" system i aby zmiana została wprowadzona. Niestety następnego dnia problem powraca 🤷🏼
0 Like
relativ
Helping Hand
Opcje

Czyli to co pokazałem u Ciebie też działa ? Co to znaczy, że następnego dnia problem powraca ? Jutro już nie da się tego zrobić ? Używasz tego harmonogramu w jakiejś procedurze albo trybie ?

0 Like
Rozwiązanie
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Cześć. Na początek wykonaj Wipe Cache Partition. Zabieg nie usuwa danych.
Poradnik jak wykonać Wipe Cache Partition:
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
Jeśli to nie pomoże spróbuj wyczyścić pamięć podręczną aplikacji "Interf. Sys." (nie usuwa to danych). Ustawienia --> Aplikacje --> 3 poziome kreski z 1 pionową --> Pokaż aplikacje systemowe --> OK --> Interf. Sys. --> Pamięć --> Wyczyść pamięć.
boytoypl
Apprentice
Opcje
Nie jestem pewny czy wszystko zrobiłem dobrze ale motyw czarny zaczął się włączać i wyłączać według harmonogramu. Zwlekałem z odpowiedzią bo chciałem mieć pewność, że to działa. Dziękuję za pomoc 👍👍🏼
0 Like
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Nie ma za co. Ciesze się że problem został rozwiązany. 🙂
0 Like