Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z internetem lte w T-mobile

(Temat utworzony: 31-01-2024 02:23 PM)
3075 Wyświetlenia
kryman28
Pioneer
Opcje
Mam problem z danymi komórkowymi na telefonie s24u, wcześniej również na s23+: jeżeli w różnych lokalizacjach zasięg sieci T-mobile jest niski lub całkowicie zanika to przy powrocie do dobrego zasięgu nie działa internet pomimo wyświetlenia połączenia lte z pełnym zasięgiem, wyłączenie i włączenie danych komórkowych nie pomaga, jedynie przełączenie telefonu na chwilę w tryb samolotowy przywraca dostęp do internetu. Usługa VoLTE jest aktywna. Czy ktoś z was spotkał się z podobnym problemem?
Maniollo
Troubleshooter
Opcje
Jaka masz pewność, że anteny w Twoich słuchawkach są ok?. Czyli operator żągluje zasiegiem?. Mało prawdopodobne. Więc tmobile, Orange mają dziwne podejście do klienta.
0 Like
ŁukaszK_
Helping Hand
Opcje
A jak te ustawienia konfiguracyje pobrac?
0 Like
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
Niestety w T-Mobile trzeba to zrobić ręcznie..
https://www.t-mobile.pl/c/jak-korzystac-z-internetu-w-telefonie1706804936955.jpg
xpromar
Voyager
Opcje
APN nie jest ujednolicony dla wszystkich operatorów?
0 Like
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
Nie. Każdy ma swoje ustawienia. Jedynie typ uwierzytelniania jest ten sam.
0 Like
xpromar
Voyager
Opcje
W przypadku jak mi nie działa internet, ustawiam ręcznie apn, a tak to powinno z automatu się instalować po włożeniu karty. Ale może się mylę.
0 Like
xpromar
Voyager
Opcje
Możesz mi podesłać dla tmobile i dla orange?
0 Like
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
Normalnie powinno działać i w przypadku nowej karty sim pewnie tak jest, ale jeśli pracowała w innym telefonie to mogą powstawać jakieś błędy.1706824088282.jpg1706824088306.jpg
0 Like
xpromar
Voyager
Opcje
Szczerze pierwsze słysze, ale może i jest tak jak piszesz. Generalnie, różnica między nimi jest taka to chyba tylko w protokole ipv.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@kryman28 Generalnie z T-mobile problem jest taki, że powoli wyłączają, bądź nawet już skończyli wyłączać, swój zasię 2G/3G, zostawiając wyłącznie 4G i 5G. Z tego względu VoLTE na telefonach z ich dystrybucji jest zablokowane, aby być stale włączone, stąd mogą pojawiać się różnego rodzaju problemy przy korzystaniu z ich usług zarówno na starszych, jak i szczególnie na nowych telefonach.

0 Like