Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z czytnikiem lini papilarnych w S24U

(Temat utworzony: 08-01-2025 09:35 PM)
345 Wyświetlenia
GrześTkd
Explorer
Opcje
Witam mam problem z czytnikiem lini palilarnych. Mam naklejone szkło hartowane glastr ez fit HD firmy spigen. I mam wrażenie ze słabo działa mi ten czytnik raz działa a raz albo komunikat żeby zakryć cały odcisk albo nie zgodny odcisk. Dodatkowo w miejscu odcisku słychać takie jakby odklejanie sie szkła gdy mocniej nacisnę. Czy ma ktoś podobny problem z tym odciskiem palców? 
0 Like
6 Odpowiedzi
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam najprawdopodobniej to szkło hartowane jest tutaj problemem. Czy w miejscu gdzie jest skaner odcisków palców nie ma powietrza pod szkłem? Czy przed założeniem szkła problem również występował? Proszę jeszcze usunąć odcisk i dodać go na nowo.
GrześTkd
Explorer
Opcje
Dziękuję za odpowiedź. Nie widzę powietrza. Odciski dodawałem już wielokrotnie. Natomiast dziwna sytuacja jeśli palce mam posmarowane kremem to działa normalnie. Zauważyłem ze zakazdym razem jak ręce umyje to jest problem. Nie wym czy ten czytnik jest aż tak wrażliwy na sucha skórę. Może?
0 Like
prymus
Explorer
Opcje
Też miałem problem . Zrobiłem tak że wyłączyłem czulosc i włączyłem ponownie i dodałem jeszcze raz ten sam pałec . I wszystko jest ok. A co do tego że masz suche palce to prawda że może nie czytać. Ja przeważnie lekko naslinie i czyta bezproblemowo.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Czytniki optyczne a tym bardziej ultradźwiękowe będą miały problem z rozpoznaniem palca w kilku przypadkach. Gdy na palcach pojawią się zmarszczki lub blizny, kiedy są zbyt małe, kiedy są zbyt suche, (w takim przypadku należy nawilżyć palce, na przykład, kremem do rąk).Urządzenie może tez nie rozpoznać odcisków palców w warunkach zbyt niskiej lub zbyt wysokiej temperatury, oraz kiedy są mokre.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zdecydowanie szkło hartowane wpływa na działanie czytnika linii papilarnych. Jeżeli zależy Ci na jak najlepszej pracy czytnika to pozostaje zdjąć szkło i założyć folię ochronną.

starypiotrula
Apprentice
Opcje
Albo smarować ręce kremem.
0 Like