Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z baterią w nowym S24 ultra

(Temat utworzony: 24-01-2025 07:22 AM)
458 Wyświetlenia
jargielo
Student
Opcje
Kupiłem telefon 9 dni temu. Baterią trzyma o dużo krócej niż przypuszczałem, nie wspominając już o testach baterii telefonów s24 ultra na tiktoku. Kilkadziesiąt minut po odłączeniu od ładowania wartość baterii spada o 6 procent. Czy ma być pocieszający fakt że w statystykach pojawia się jeszcze komunikat ucz. się. Wzor. Używania?
Telefon nie ma jeszcze 2 tygodni więc w najgorszym przypadku zwrócę go do.sklepu w którym go kupiłem. Zakup był internetowy
0 Like
12 Odpowiedzi
jargielo
Student
Opcje
Screen1737700389838.jpg
0 Like
Pelke
Voyager
Opcje
Wstrzymaj się jeszcze ze zwrotem. Daj baterii czas.
0 Like
Haborym
Helping Hand
Opcje
Bateria musi sie ustabilizować tak samo jak system nauczyć sie Twoich wzorców użytkowania.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proces optymalizacji baterii zazwyczaj trwa ok 3 tygodni w tym czasie bateria przez parę dni uczy się wzorców i zaczyna optymalizować. Przez ten czas bateria może być dość niestabilna.
jargielo
Student
Opcje
ale można się spodziewać aż takiej różnicy? 2 godziny i 20 % baterii. Masakra 1737704117732.jpg
0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
Zależy co robisz... jeżeli odpalasz jakieś wymagające aplikacje i masz 100% sot to bateria będzie lecieć w dół, fizyki nie oszukasz...
0 Like
jargielo
Student
Opcje
Nic specjalnego. Dłubię po.prostu w telefonie. Siedzę na fejsie, na WhatsApp, w ustawieniach itp
0 Like
Bloodhound-PL
Voyager
Opcje
"Nic specjalnego. ... siedzę na fejsie... w ustawieniach ...". 🤣
Faktycznie "nic specjalnego". Przeglądając fejsa przewijasz masę dynamicznej treści multimedialnej. W tym czasie na zapleczu ciągle pracują zaawansowane algorytmy profilujące to co robisz. Zegar procka jest w tym czasie często podbijany w górne rejestry na wydajnych rdzeniach. Działają kodeki. Treść na ekranie non stop się zmienia, a więc odświeżanie pracuje praktycznie ciągle na 120 Hz. Z kolei dłubanie w ustawieniach zmienia parametry pracy systemu i podzespołów, a więc wpływa na proces uczenia się optymalizacji zużycia energii.
Poustawiaj sobie co tam chcesz, pobaw się nowym nabytkiem, bo to zupełnie normalne i każdy się cieszy posiadanym gadżetem. Ale w tym czasie nie wymagaj cudów od systemu i baterii. Dopiero gdy zaczniesz używać telefonu w sposób najbardziej typowy dla Twojego modelu codziennego korzystania z urządzenia, daj mu czas i potem oczekuj i oceniaj faktyczne wyniki.
S24U to naprawdę dobrze działające urządzenie w kwestii zarządzania energią, tylko daj mu szansę się wykazać.
0 Like
jargielo
Student
Opcje
Nie wymagam niczego nadzwyczajnego. To samo robiłem w s20 plus i bateria działała w nim normalni3. Więc Cie trochę ponosi ze chce od telefonu żeby spełniał swoje zadanie
0 Like