Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Szkła ochronne na obiektywy

(Temat utworzony: 13-02-2025 05:20 PM)
302 Wyświetlenia
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Cześć.
Ktoś z Was montował na obiektywy szkła ochronne?
Coś polecacie?
Jak to się sprawuje?
Czy warto?

S24 Ultra 

Np

Same szkła bez ramki to myślę, że mogą odkleić się. Obiektywy mam minimalnie poniżej poziomu etui.
0 Like
17 Odpowiedzi
Slawone
Pathfinder
Opcje
Ja używam etui tej firmy
https://allegro.pl/oferta/silikonowe-etui-plecki-matowa-obudowa-case-pokrowiec-do-galaxy-s24-1711204...
I powiem że mają bardzo wysoką wyspę na aparat córce też takie kupiłem i póki co szkiełka od aparatu bez rys a widzę co się dzieje z telefonem córki wala się wszędzie.
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, te wszystkie osłony na obiektywy to pic na wodę. Takie akcesoria firm trzecich mogą uszkodzić szkła obiektywu i pogorszyć jakość zdjęć. Po co nakładać na wyrost tyle rzeczy na telefon? Żeby pogorszyć jego wygląd?
Patrykos91
Journeyman
Opcje
0 Like
Patrykos91
Journeyman
Opcje
Jak kupujesz telefon za 6-7 tys to chyba warto żeby był dobrze chroniony. Nie rysuje sie, przy upadku jest większe prawdopodobieństwo że nic sie z nim nie stanie.
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Wystarczy dobre etui i folia ochronna. Inne udziwnienia mogą tylko pogorszyć sprawę
Patrykos91
Journeyman
Opcje
Skoro dla Ciebie założenie protektorów na obiektyw jest udziwnieniem to nie mamy o czym gadać
0 Like
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Tzn jeśli chodzi o te szkła z oringami, one chyba aluminiowe są, to po montażu stają się w zasadzie niewidoczne bo i oryginalne obiektywy są takie. Kwestia wykonania.
Zastanawia mnie jedna rzecz.
Mam to etui
https://allegro.pl/oferta/etui-do-galaxy-s24-ultra-spigen-thin-fit-cienkie-lekkie-czarne-case-plecki...

Po jego założeniu obiektywy są poniżej etui, głębiej schowane. Nie jest to dużo bo może max 0.5-0.7mm, a więc kładziony na twardej powierzchni telefon, nie ma możliwości by obiektywy opierały się o powierzchnię.
Jeśli na nie założę dokupione szkła, będą pewnie wystawały poza etui, a najlepszym przypadku będą na równo z nim. Wtedy będą bardziej narażone na zarysowania bo będą leżały na tym, na czym położę telefon...
Więc te szkła może są dobre ale nie do każdego etui.
Musiałoby być takie, które wyspę z obiektywami chowa głębiej.
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Rób co chcesz, nikt cie nie zmusza
0 Like
rafix1
Navigator
Opcje
Ja na S25+ założyłem etui Ringke Fusion clear i z tej firmy szkło oraz protektory na obiektywy. Nie ma żadnych rozbłysków przy robieniu zdjęć z lampą, kolory są bez zmian a nawet jakby zdjęcia miały większą głębię, coś takiego jak filtry na obiektywy lustrzanki. Jestem zadowolony a też się zastanawiałem bo opinie są różne. Wszystko jednej firmy więc pasuje idealnie, protektory są niecały milimetr poniżej etui.
https://pancernik.eu/galaxy-s25-plus/szklo-hartowane/szklo-na-aparat/ringke-camera-lens-frame-glass-...
Ty masz spigena etui, więc protektory spigena powinny pasować.
ringke-camera-frame-protector-2-pack-samsung-galaxy-s25-plus-black-01_1000024858_1739488423.jpgringke-camera-frame-protector-2-pack-samsung-galaxy-s25-plus-black-04_1000024859_1739488487.jpg
0 Like