Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Porysowany ekran S24U

(Temat utworzony: 14-11-2024 12:31 AM)
319 Wyświetlenia
Geralt1
First Poster
Opcje

Dzień dobry,

kupiłem wczoraj S24U. Kilka godzin po zakupie zauważyłem, że jest lekka ryska na krawędzi ekranu. Jest ona widoczna tylko pod światłem i nie czuć jej palcem. Teraz się zastanawiam czy powinienem zwrócić telefon czy jestem po prostu przewrażliwiony. Obawiam się czy ta ryska może osłabić szybkę i się dalej rozprzestrzeniać. Proszę o poradę.

cu.png

0 Like
5 Odpowiedzi
xyz625251
Pathfinder
Opcje
Rozprzestrzenić to się nie rozprzestrzeni, ale ja z uwagi na swoje "fobie" dotyczące ekranu oddałbym na twoim miejscu
0 Like
ViViX-
Apprentice
Opcje
Oddaj na gwarancję, współczuję bi może to potrwać.
0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
zgadzam się, nie wpłynie na wytrzymałość, ale też bym oddał tel, kupujesz nowy to oczekujesz nieskazitelny egz. a i jak kupiłeś nowy w jaki sposób powstała, więc aby pozbyć się wątpliwości zwróć
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Oddać zawsze możesz, pytanie jak udowodnić, że wspomniana ryska nie powstała przez twoje użytkowanie. Miałem ten sam dylemat po zakupie gdy zauważyłem malutki odprysk na ringu jednego z obiektywów. Zapewne powstał z mojej nieuwagi. Kilka dni popłakałem i zapomniałem, że jest. To tylko estetyka, nie wpłynie na użytkowanie urządzenia. Ja bym zostawił.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
Ja powiem tak: to zależy.
Jeśli kupiłeś w necie to masz 14 dni na zwrot bez podawania przyczyny. Czyli zwracasz i kupujesz inny egzemplarz.
Jeśli natomiast kupiłeś stacjonarnie to prawo zwrotu Ci nie przysługuje i wówczas możesz telefon oddać na gwarancję lub w ramach rękojmi. Wtedy sprzedawca wyśle do serwisu, ale na uznanie gwarancji jest mała szansa w tym przypadku, ale nawet jeśli to serwis będzie chciał ten telefon naprawić - o nowym urządzeniu można raczej zapomnieć. A jak będą naprawiać to rozkleją ten telefon, a dla mnie taki naprawiany to już nie jest pełnowartościowy produkt. Z drugiej strony jeśli kupiłeś wczoraj to może istnieje jakaś mała szansa, że zgodzą się na wymianę na inny egzemplarz.