Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Koszmar One UI 7

(Temat utworzony: 10-05-2025 10:53 AM)
428 Wyświetlenia
Max_Maximus
Explorer
Opcje
Po miesiącach oczekiwań w końcu mój Galaxy S24+ otrzymał nową wersję Androida z One UI 7. I niestety wraz z tą aktualuzacją zaczął się mój koszmar. Poza kilkoma wizualnymi zmianami i wątpliwej jakości i marnej użyteczności rozwiązaniami AI zaczął się niesamowity drenaż baterii. Żeby to lepiej zobrazować to pisząc tego posta ubyło mi 2% baterii! Nowy One UI pożera energię w tempie zastraszającym. Mimo 7 wersji beta znów poszło coś nie tak. Jak widać koszmar lubi się w Samsungu co jakiś czas powtarzać. A teraz dowiaduję się, że aktualizacja do One UI 7 została wstrzymana! I co teraz? Co mam zrobić, że muszę teraz dwa razy dziennie ładować swój telefon, gdy do tej pory bateria starczała na 1,5 - 2 dni. Znów czuję się zrobiony w balona przez Samsunga. Po co mi obietnice 7-iu lat aktualizacji, jak te, które wychodzą, pojawiają się rzadko i to z okropnymi błędami. Naprawdę nie da się tego ogarnąć? A najgorsze jest to, że Samsung traktuje swoich klientów jak beta testerów!!!
87 Odpowiedzi
Xboxonex
First Poster
Opcje
Witam.
Jestem użytkownikiem samsunga s24 ultra, wczoraj się dowiedziałem, o nowej aktualizacji One Ui 7. Słyszałem o tym, że podobno po aktualizacji systemu telefon o wiele szybciej się rozładowuje ale nie wiem czy u mnie tak będzie i nie wiem, co teraz zrobić, czy czekać aż samsung coś z tym zrobi czy już odrazu pobierać. Moja aktualizacja jest pobrana w połowie i czeka na pobranie, a ja nie wiem czy pobrać.
Proszę o szybką odpowiedź, czy pobierać, czy czekać aż samsung coś z tym zrobi.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Xboxonex Z tego co słyszałem od użytkowników, także tutaj na forum jest wręcz odwrotnie - telefon trzyma widocznie dłużej po aktualizacji. Jeżeli jest inaczej, to może być standardowy problem z kompatybilnością aplikacji (powinny być już dostępne aktualizacje), bądź problem z jakimiś ustawieniami, ale nie jest to coś, czego nie rozwiąże jakiś prosty reset jak reset wszystkich ustawień czy też Wipe Cache.

0 Like
Max_Maximus
Explorer
Opcje
Baterię zżera na Exynosie 2400 (Galaxy S24+). Na Ultra ze Snapdragonem ponoć nie zżera, ale tego nie mogę potwierdzić. ONE UI 7 na moim Galaxy S23 zachowuje się w miarę przyzwoicie, choć i tak ubytek energii jest większy niż na OneUI 6. Instalujesz na własne ryzyko. Ale jak zainstalujesz to prośba o podzielenie się tutaj swoimi wrażeniami 🙂
0 Like
Xboxonex
First Poster
Opcje
S23 chodzi ci o ultra?
0 Like
Xboxonex
First Poster
Opcje
Jak narazie system jest ok. Mam nadzieję że nie będzie spadku w żywotności baterii
0 Like
Max_Maximus
Explorer
Opcje
S23 i S23 Ultra chodzą na takich samych Snapdragonach, więc to nie ma większego znaczenia, który model. Ale mam S23.
0 Like
Max_Maximus
Explorer
Opcje
Dzisiaj Samsung ogłosił, że kolejna wersja Galaxy S, czyli S26, będzie produkowana na Snapdragonie!!! Oznacza to całkowitą porażkę Exynosów i potwierdza, że procesory Samsunga są do niczego. Totalna klapa Exynosów!!! Samsung nie jest w stanie ani wyprodukować, ani okiełznać swojego procesora. Wszystkim posiadaczom Galaxy S24 i S24+ powinien wymienić za darmo telefony na S25. OneUI działa tragicznie na Exynosach, a zżeranie baterii jest jeszcze większe po instalacji patcha niż przed. Tragedia i porażka!!! A najgirsze jest to, że nawet nie są w stanie przyznać się do błędu i przeprosić użytkowników.
0 Like
Kalvin2613
First Poster
Opcje

Panowie i jak teraz wygląda sprawa baterii po kilkunastu dniach? Co się uspokoiło?

0 Like
Opcje
Właśnie zainstalowałem aktualizacje 7.0 (wersja android 15). 
I znowu to samo: mnóstwo funkcjonalności, które były w 100% funkcjonalne i bezbłędnie zrobine zostają zmienione na gorsze - nie wiadomo po co!
Przykład pierwszy z brzegu: na ekranie "home" wskaźnik naładowania baterii - był super, czytelny, funkcjonalny. Zastąpiono go rozmytą plamą, z której nic nie wynika. Taki zmian jest mnóstwo!
Przecież to wszystko kosztuje (i płacą za to konsumenci) i jest kompletnie niepotrzebne!
Czy tam ktoś w ogóle myśli??!!

Danylewy
Troubleshooter
Opcje
👏