Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Koszmar One UI 7

(Temat utworzony: 24-04-2025 02:27 PM)
215 Wyświetlenia
Max_Maximus
Explorer
Opcje
Po miesiącach oczekiwań w końcu mój Galaxy S24+ otrzymał nową wersję Androida z One UI 7. I niestety wraz z tą aktualuzacją zaczął się mój koszmar. Poza kilkoma wizualnymi zmianami i wątpliwej jakości i marnej użyteczności rozwiązaniami AI zaczął się niesamowity drenaż baterii. Żeby to lepiej zobrazować to pisząc tego posta ubyło mi 2% baterii! Nowy One UI pożera energię w tempie zastraszającym. Mimo 7 wersji beta znów poszło coś nie tak. Jak widać koszmar lubi się w Samsungu co jakiś czas powtarzać. A teraz dowiaduję się, że aktualizacja do One UI 7 została wstrzymana! I co teraz? Co mam zrobić, że muszę teraz dwa razy dziennie ładować swój telefon, gdy do tej pory bateria starczała na 1,5 - 2 dni. Znów czuję się zrobiony w balona przez Samsunga. Po co mi obietnice 7-iu lat aktualizacji, jak te, które wychodzą, pojawiają się rzadko i to z okropnymi błędami. Naprawdę nie da się tego ogarnąć? A najgorsze jest to, że Samsung traktuje swoich klientów jak beta testerów!!!
91 Odpowiedzi
Max_Maximus
Explorer
Opcje
Dzisiaj pojawiła się nowa aktualizacja. Właśnie ją wgrałem i znów zaczęło zżerać baterię. W ciągu dwóch minut spadło z 19% do 16%. Zrobię Wipe Partition i poobserwuję kilka dni. Jak nie będzie wyraźnej poprawy ti zażadam wymiany mojego S24+ na S25+ 😂
0 Like
Max_Maximus
Explorer
Opcje
A jak wyłączyć wietual memory?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Max_Maximus, Ustawienia --> Pielęgnacja urządzenia --> RAM --> RAM Plus --> wyłącz

KamcioPL
Journeyman
Opcje
Dramat, dramat i jeszcze raz dramat
Ta aktualizacja calkowicie usadzila telefon, bateria znika w mgnieniu oka, ekran się zawiesza, znika Klawiatura, losowo co któryś raz nie można odpalić powiadomieniami
Jedyna sugestia Samsunga - zrob wipe cache.... robiłem z 10 razy, żadnej poprawy
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zabieg wipe cache partition w większości wypadków pomaga rozwiązać problemy po aktualizacji. W Twoim przypadku proponuję wykonać hard reset. Zabieg usuwa wszystkie dane z telefonu.

[Poradnik] Jak wykonać hard reset?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

KamcioPL
Journeyman
Opcje
Super, świetne rozwiązanie, zepsuliście aktualizacje a teraz klienci mają cierpieć i tracić swoje dane
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Błędy mogą pojawić się z wielu powodów i występują raczej u wąskiej grupy użytkowników. Pamiętaj, że możesz wykonać kopię zapasową takich elementów jak kontakty, wiadomości czy zdjęcia. Polecam aplikację Smart Switch dla PC.

KamcioPL
Journeyman
Opcje
A ja polecam kolejnym razem dopracować aktualizacje przed wypuszczeniem bubla... miałem xiaomi,honory inne chińskie telefony i w życiu nie miałem takich problemów jak z waszym "premium flagowcem" co gorsze do czasu aktualizacji wszystko chodziło bezproblemowo.
Podsumowując marne mydlenie oczu
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zachęcam również zgłosić wszystkie problemy za pomocą aplikacji Samsung Members.

KamcioPL
Journeyman
Opcje
Zgłaszam, otrzymałem informację o wipe cache i koniec, dziękuję, dobranoc, kupiłeś radz sobie Panie klient a nas się nie czepiaj