Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Koszmar One UI 7

(Temat utworzony: 14-04-2025 09:27 PM)
5234 Wyświetlenia
Max_Maximus
Explorer
Opcje
Po miesiącach oczekiwań w końcu mój Galaxy S24+ otrzymał nową wersję Androida z One UI 7. I niestety wraz z tą aktualuzacją zaczął się mój koszmar. Poza kilkoma wizualnymi zmianami i wątpliwej jakości i marnej użyteczności rozwiązaniami AI zaczął się niesamowity drenaż baterii. Żeby to lepiej zobrazować to pisząc tego posta ubyło mi 2% baterii! Nowy One UI pożera energię w tempie zastraszającym. Mimo 7 wersji beta znów poszło coś nie tak. Jak widać koszmar lubi się w Samsungu co jakiś czas powtarzać. A teraz dowiaduję się, że aktualizacja do One UI 7 została wstrzymana! I co teraz? Co mam zrobić, że muszę teraz dwa razy dziennie ładować swój telefon, gdy do tej pory bateria starczała na 1,5 - 2 dni. Znów czuję się zrobiony w balona przez Samsunga. Po co mi obietnice 7-iu lat aktualizacji, jak te, które wychodzą, pojawiają się rzadko i to z okropnymi błędami. Naprawdę nie da się tego ogarnąć? A najgorsze jest to, że Samsung traktuje swoich klientów jak beta testerów!!!
90 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Skorzystaj z mojej wcześniejszej wskazówki.

0 Like
KamcioPL
Journeyman
Opcje
Odnośnie ustawien fabrycznych ? Z winy producenta i dystrybutora wadliwej aktualizacji mam stracić wszystkie dane?
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Już wcześniej wspominałem o kopii zapasowej.

KamcioPL
Journeyman
Opcje
I za kilka dni wyjdzie kolejna aktualizacja i znów będę robił to samo?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nowa wersja One UI 8 pojawi się najprawdopodobniej dopiero w przyszłym roku.

KamcioPL
Journeyman
Opcje
Ok, ale dosłownie wczoraj lub przedwczoraj była kolejna latka do 7 która jeszcze bardziej rozwaliła telefon
Cichy92
Journeyman
Opcje
Ja na swoim s24 ultra stwierdzam że bateria ma się gorzej niż przed aktualizacją. Nie jakoś masakrycznie ale jednak
Max_Maximus
Explorer
Opcje
No niestety, po kilku dniach używania łatki do OneUI 7 mogę powiedzieć, że jest tragedia!!! Zżera baterię w tempie niesamowitym i to tylko przy przeglądaniu Internetu i pisaniu smsów. Jestem naprawdę wkurzony na Samsunga!!! Takiego baadziewia nie spodziewałem się na flagowcu. Nigdy więcej już nie dam się nabrać!!!!
kml10
First Poster
Opcje
A jak wezmę restart na telefonie to przywroci mi tak jak go kupiłem z androidem wczeniej czy muszę przez kompa
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kml10, Reset do ustawień fabrycznych nie zmienia wersji oprogramowania. Nie da powrócić do poprzedniej wersji oprogramowania.