Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dajcie wreszcie S24 Ultra możliwość wyłączenia procesowania zdjęć.

(Temat utworzony: 16-03-2024 10:19 AM)
6854 Wyświetlenia
Rogalus
Pathfinder
Opcje
Użytkownicy przyłączcie się do mojego apelu. Niech dadza wreszcie możliwość wyłączenia procesowania zdjęć, kiedy tego nie chcemy. Teraz mimo wyłączenia w aplikacji, camera asistant nadal nie daje nic, kolejna zepsuta opcja.
Zdjecia w 50mpix, czy w 200mpix( bez różnicy czy z zoomem czy zwykle, są bezużyteczne. To co dzieje się z tymi zdjęciami po około 5sekundach od zrobienia to dosłownie komedia. 
Zdjęcie robi się przydymione, nachodzi na nie paskudny filtr, który z miejsca je przyciemnia, pogarsza ostrosc jest tragedia.
Płacimy za telefony po 6tys a na takie ***** jesteśmy skazani?, jesteśmy skazani tylko na zdjęcia w 12mpix?. Chcemy widzieć dokładnie takie zdjecie jak widzimy jego podglad na ekranie podczas robienia, nie takie *****.
Nawet S22 Ultra w 108 mpix robiłem takie fotki że głowa mała, wyglądały dokładnie tak jak ich podgląd na ekranie, a jaka była ostrosc czy możliwość zoomowania to kopara do dziś opada mi do ziemi jak je kliknę w galerii.
Dajcie nam za takie pieniądze możliwość wyłączenia tych tragicznych procesów ,chcemy moc korzystac że wszystkich możliwości telefonu.
Aktualnie mamy bubla za ponad 6tys z oprogramowaniem w wersji Beta, w którym więcej rzeczy jest niedopracowanych jak działających. Ale oczywiście bzdurne AI najważniejsze. Darujcie sobie AI( bo na obecną chwilę to zenada jest) a dopracujcie podstawowe funkcje Samsungu. Jak jestem co roku z najnowszym modelem, tak tutaj więcej kroków wstecz jak do przodu. Może trzeba zastanowić się nad pożegnaniem. One Plus 12 nie śpi, a nie ma tyłu problemów co S24 Ultra. Piszmy do nich wszyscy bo inaczej nic się nie zmieni.

126 Odpowiedzi
BartBonsai
Explorer
Opcje
No wg mnie wolny rynek działa całkiem inaczej. Prodecent tak, nie inaczej podszedł do sprawy. Może, bo jest producentem. Wycenił swój produkt, a klient ma prawo wyboru, albo kupuje i użytkuje albo nie. Jednym dana opcja nie pasuje, innym pasuje. Świat nie jest jednorodny. Więc Twoje WYMAGANIA jak to nazywasz, krzyki oraz bluzgi są dla mnie wręcz śmiesznie dziecinne.
0 Like
Rogalus
Pathfinder
Opcje

Narazie po pierwsze, nie wiadomo jak podszedł, telefon dostał tylko jedna aktualizacje. Po drugie krzyki wszystkich ludzi nie są dziecinne?, gdyby nie to to nadal miałbyś wyświetlacz z wypranymi dretwymi kolorami.
Po 3cie wreszcie S22 Ultra był wypas ,gdyby nie bateria przez exynossa, S23 Ultra jest do dziś petarda totalna, nikt nie przewidział że przy S24 Ultra zamiast krok do przodu zrobią nagle 3 do tyłu.
Po 4rte wreszcie, kiedyś już jeden producent miał gdzieś to czego chcieli jego użytkownicy nazywa się Xperia, wiemy z jakim procentem na rynku skończył.
Ktoś płaci kupę pieniędzy za flagowca, ma być jakość flagowa, proste jak twaróg. A jak narazie daleko jest do tego. Jak widzę Po kometarzach większości osób to nie pasuje. To że kilku osobom taki stan rzeczy pasuje i udają że jest gitara, niczego nie zmienia. Możesz się tylko cieszyć, bo dzięki nam ty będziesz miał lepszy sprzęt.

mojekadry
Pioneer
Opcje

Widzę po raz kolejny że na siłę starasz się uzmysłowić klientom kupującym topowy sprzęt za 6000 zł że to oni jednak mają coś nie tak z oczami. Wcześniej było okej ale teraz jednak rzuciła im się pomroczność jasna na oczy...
Już wcześniej napisałeś, że "ty nie rozumie", więc odpuść sobie te przygłupawe tłumaczenia producenta, który po prostu spieprzył flagowy produkt. A jeżeli podobają się tobie takie rzeczy jak poniżej, które robi topowy telefon w profesjonalnej aplikacji expert raw no to polecam udać się do specjalisty od oczu...1711284930501.jpg1711284930532.jpg

Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

to proste
samsung robi świetne ekrany, b. dobre matryce aparatów ale nie potrafią tego ogarnąć softowo
wystarczy wziąć motke z hp1 i s23U lub s24U z hp2, motka soft ma mocno podobny do gcam i nie miała takich problemów z 12mp i 200mp a to są bardzo podobne matryce, nie ma również takich opóźnień przy cykaniu zdjęć, podbijania kolorów i ich zakłamania, rozmazywania zdjęć czegoś w ruchu przy pogorszeniu oświetlenia, do tego samsung ma podstawową apk do tego expert raw i asystenta kamery, to ewidentnie świadczy o słabszych możliwościach programistów samsunga niż konkurencji bo próbują łatać błędy dodatkowymi apk zamiast od nowa przeprojektować i dopracować główna apk i soft

nie ma co się wkurzać po prostu trzeba zmień firmę, ja już to zrobiłem będąc z samsungiem jeszcze od bety przed androidem i od pierwszej galaktyki S1

0 Like
Izuch
Student
Opcje

Wiem, że to pewnie dużo nie da, ale proponuję zgłosić zapotrzebowanie na czacie na aktualizację, która naprawi to. Może jak dostaną dużo takich zgłoszeń, to coś z tym zrobią. Ja aktualnie cichutko sobie siedzę i płacze, bo wczoraj odebrałam s24 i zastanawiam się czy nie zwrócić 😑 tylko jaka jest inna opcja? S23 chyba też ma to?

Rogalus
Pathfinder
Opcje

Niestety też. Trochę lipa że przy telefonie za tyle pieniędzy, nie możesz decydować o tym jak mają zdjęcia wyglądać, nawet w trybie Pro, czy Expert Raw. To ***** raczej przekreśla sens takiego trybu, skoro telefon nadal sobie robi procesy jak chce. Tak nie powinno być, weź do ręki tańszego o ponad 2tysiace One Plusa 12 to dopiero poczujesz się oszukany. Ze nie wspomnę o ładowaniu 100W, ładowarce, etui w pudelku ,rewelacyjnej haptyce czy wcale nie gorszych zoomach. Samsung mega osiadł już na laurach, zapomnieli jak widać, co to flagowa jakosc. Do czasu aż nie spadną słupki sprzedażowe,ludzie nie zagłosują lepiej portfelem nic się nie poprawi. Osobiscie jestem z Samsungiem od zawsze, ale nie jestem też frajerem, zeby być oszukiwany, a tak się czuje. Aktualnie czekam już tylko na premierę One Plusa 13 (jeszcze w 2024 roku) i na 99% żegnam Samsunga. Widzę że oni mają zlew na użytkownika,zamiatają problemy pod dywan, udając że jest ok. Jak nie kolory wyświetlacza, to bezużyteczne wyższe rozdzielczości aparatow. Model S24 Ultra ma więcej felerów jak rzeczy działających. Ale przecież bzdurne naczkujace AI z którego, może coś będzie za 20lat, jest ważniejsze.

Banan52
Troubleshooter
Opcje
Przecież to drugie zdjęcie jest przepalone .. masz chociaż troszkę pojęcie o fotografii ??
0 Like
Rogalus
Pathfinder
Opcje
Wciąż czekamy na naprawienie aparatu S24 Ultra. Nie wiem jak toś ie stało że zapomnieliście do czego służy tryb Pro, Czy Expert RAW. Zawsze pamiętaliście o tym że ten tryb jest po to ,żeby osoby zaznajomione z fotografią, mogły zrobić dokładnie takie zdjęcie jakie same chca. Teraz? zdjęcia w wyższych rozdzielczościach 50mpix/ 200mpix sa bezuzyteczne. Ten paskudny filtr który telefon narzuca sobie z czapy na zdjęcia to istna masakra. Zdjęcie robi się pożółkłe, wyraznie traci na ostrości, jest duzo ciemniejsze. Słoneczny dzień wygląda jak późne popoludnie. Takie coś nie może mieć w miejsca w produkcie który uchodzi za flagowy model. CHCEMY MIEC MOZLIWOSC WYLACZENIA TEGO PASKUDNEGO PROCESOWANIA, choćby w trybie Pro( po to sa tryby manualne), czy Epert Raw, chcemy zdjęcia dokładnie takie, jak ich podgląd na ekranie smartfona, nie zupełnie inne. Chcemy żeby wyższe rozdzielczości wyglądały tak jak wyglądały zdjęcia robione S22 Ultra w 108mpix. Tam zdjęcie było dokładnie takie jak podgląd na ekranie plus totlanie ostre, z mega duzym bezstratnym zoomem po jego zrobieniu. Altualnie telefon nie oferuje flagowej jakosci. Czekamy na naprawienie tego, albo mozecie byc pewni ze w przyszlym roku wielu uzytkownikow madrzej zaglosuje portfelami. Pamietajcie ze One Plus jeszcze w tym roku wypuszcza 13stke gdzie calkowicie przeprojektuje wyglad. Aktualnie juz 12stka, na obecna chwile zamiata S24 Ultra pod dywan. Nie wspomne ze jest 2tys zl tanszy i to w wersji 1TB. Ma ladowanie 100W na pokladzie i taka sama ladowarke w komplecie. Dodam ze maja takie chlodzenie do kotrego daleko Samsungowi, gdzie S24 Ultra po po ostatnich aktualizacjach zaczal w dziwnych momentach sie nagrzewac, w takich ktorych nic obciazajacego na nim nie robimy. Naprawde ogarnijcie sie juz troche, bo totlanie osiedliscie na laurach. Nic jednak nie trwa wiecznie, sluchajcie nas uzytkownikow i naprawcie to co jest zepsute. Juz kiedys byl taki producent, ktory olewal uzytkownikow nazywa sie Xperia, szkoda wspominac jaki porcent rynku aktualnie zajmuje. Oby Samsung nie podzielil jego losu. Nikt nie bedzie sie dawal oszukać telefonami ktore maja wiecej krokow wstecz jak do przodu, bo takimi krokami wstecz jest wlasnie model S24 Ultra dla mnie. Tego smiesznego nie wartego 5zl AI, nie bede nawet wspominal. Uzyteczne to bedzie moze za 10 lat. Naprawcie zepsute funkcie a nie mydlcie ludziom oczu zbednym calkowicie w obecnej postaci AI. I ten zoom 30krotny też wypadałoby lekko ruszyć. Tam gdzie w S23 Ultra było jeszcze widać detale w tle, jak drzewa itp, tutaj już mamy obraz olejny. Żenujące jest to, poprawcie te zdjęcia wreszcie. Płacimy tyle pieniędzy za model pseudo flagowy, to on powinien się wyróżniać, nie tylko nazwą ULTRA.
adimas91
Student
Opcje
Potwierdzam, wcześniej s23ultra robił dla mnie mega foty. Obecnie to jest żenada jakaś. A już zrobienie jakiegokolwiek zdjęcia dziecku graniczy z cudem..
Rogalus
Pathfinder
Opcje
Zgłaszajmy im to wszyscy na potęgę jako bledy aparatu, bo inaczej nie zmieni się nic. Trzeba nagłaśniać temat na potęgę, muszą to naprawić. A jeżeli zatuszują sprawe, to mój ostatni smartfon tego producenta.