Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Telefon z Przedsprzedaży mamy listopad pojemność 4700🤯

(Temat utworzony: 16-11-2024 12:21 PM)
339 Wyświetlenia
Osiak809
Pioneer
Opcje
Tak jak w tytule S24 ultra zakupiony w przedsprzedaży bateria do połowy sierpnia miała 4900-5000 pojemności całe te 11 miesięcy ładowanie odbywało się kostką od S20 25W telefon rozładowywany do maks 16% i ładowany non stop do 80% (od początku włączona maksymalna ochrona bateri w ustawieniach ) obecnie najlepsza apka jaką jest accubattery pokazuje przybliżoną pojemność 4702mAh
Myślę nad oddaniem do serwisu na wymianę bateri ale zapewne jak z moim s10 5 lat temu stwierdzą że moja apka pokazuje błędne wartości i według przeprowadzonych przez techników testów bateria ma jeszcze kondycję na poziomie powyżej 80% I wymiana bateri nie jest wymagana 😅😅
Obecnie telefon trzyma 24 godziny z 80 do 16 procent przy czym ekran chodzi przez 4h41m
Jeszcze w sierpniu było to 36 godzin i na ekranie 5h11m

S21 ultra po 3 latach ma większą pojemność jest to 4790mAh ale ładowany tylko ładowarką od S10 15W 
5 Odpowiedzi
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
ochrona baterii i ładowanie do 80% to wybacz za słowo ale to farmazon, jak również szybkie ładowanie niszczące baterie, ja mam podobnie co Ty w s24u tyle że u mnie s24u to platforma "rozrywkowa", w domu jest też chinczyk w tym samym wieku i ustawionym ładowanie na 120w - maksymalnym i ma 3% więcej degradacji baterii czyli tyle co błąd oprogramowania apki
Osiak809
Pioneer
Opcje
Też Myślę że te miesięczne niby łatki bezpieczeństwa są tylko po to żeby osłabić urządzenie i wrzucać błędy żeby ludzie co roku kupowali nowe na premierze bo wtedy najwięcej zarabiają 🙄
Amazigh
Big Cheese
Opcje
S23 ultra, używany od 2 lat, ładowany standardowo fast (nie super!) PD 45W od 15-20% do 85% (używam własnej procedury przerywającej ładowanie), średni czas SOT: 5h30m, bateria jak nowa: 5000mAh (typowo)... P. s.: nie używam ładowania bezprzewodowego, nie trzymam telefonu "na ładowarce" po zakończeniu przy 85%.
Kejter
Pioneer
Opcje
Weź rozładuj baterie do 5% albo niżej. Możesz nawet spróbować do wyłączenia się telefonu, a potem naładuj do 100%, to pozwoli aplikacji uzyskać realny obraz pojemności baterii. Daj znać ile wyszło. Pzdr.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam.Pojemność akumulatora nazywana jest również pojemnością znamionową. Jest to parametr, który określa liczbę godzin przez, które możemy pobierać z akumulatora w sposób ciągły prąd o natężeniu 1A, aż do całkowitego rozładowania akumulatora. W przypadku S24 Ultra pojemność baterii znamionowej wynosi 4855mAh. Jest to oczywiście bateria Litowo-Polimerowa, a czas pracy na baterii zależy od wielu czynników.