Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dajcie wreszcie S24 Ultra możliwość wyłączenia procesowania zdjęć.

(Temat utworzony: 16-03-2024 10:19 AM)
6852 Wyświetlenia
Rogalus
Pathfinder
Opcje
Użytkownicy przyłączcie się do mojego apelu. Niech dadza wreszcie możliwość wyłączenia procesowania zdjęć, kiedy tego nie chcemy. Teraz mimo wyłączenia w aplikacji, camera asistant nadal nie daje nic, kolejna zepsuta opcja.
Zdjecia w 50mpix, czy w 200mpix( bez różnicy czy z zoomem czy zwykle, są bezużyteczne. To co dzieje się z tymi zdjęciami po około 5sekundach od zrobienia to dosłownie komedia. 
Zdjęcie robi się przydymione, nachodzi na nie paskudny filtr, który z miejsca je przyciemnia, pogarsza ostrosc jest tragedia.
Płacimy za telefony po 6tys a na takie ***** jesteśmy skazani?, jesteśmy skazani tylko na zdjęcia w 12mpix?. Chcemy widzieć dokładnie takie zdjecie jak widzimy jego podglad na ekranie podczas robienia, nie takie *****.
Nawet S22 Ultra w 108 mpix robiłem takie fotki że głowa mała, wyglądały dokładnie tak jak ich podgląd na ekranie, a jaka była ostrosc czy możliwość zoomowania to kopara do dziś opada mi do ziemi jak je kliknę w galerii.
Dajcie nam za takie pieniądze możliwość wyłączenia tych tragicznych procesów ,chcemy moc korzystac że wszystkich możliwości telefonu.
Aktualnie mamy bubla za ponad 6tys z oprogramowaniem w wersji Beta, w którym więcej rzeczy jest niedopracowanych jak działających. Ale oczywiście bzdurne AI najważniejsze. Darujcie sobie AI( bo na obecną chwilę to zenada jest) a dopracujcie podstawowe funkcje Samsungu. Jak jestem co roku z najnowszym modelem, tak tutaj więcej kroków wstecz jak do przodu. Może trzeba zastanowić się nad pożegnaniem. One Plus 12 nie śpi, a nie ma tyłu problemów co S24 Ultra. Piszmy do nich wszyscy bo inaczej nic się nie zmieni.

126 Odpowiedzi
luk203
Navigator
Opcje
Jedno jest u mnie pewne. Nigdy wiecej telefonu samsunga. S24U to moj pierwszy i ostatni. Tańsze telefony robią ładniejsze zdjęcia.
Rogalus
Pathfinder
Opcje

Dokładnie pełną racja. Na szczęście konkurencja nie śpi. Jak w przyszłym roku większość inaczej zagłosuje portfelami , słupki sprzedażowe poleca na łeb, to w moment włączy się myślenie. Może przy S26 wezmą się do roboty ,zamiast nas zlewać. Już teraz taki One Plus 12 zamiata Samsunga pod dywan i wersja 1TB kosztuje prawie 2tys mniej, z ładowarka 100W w pudelku i etui. Nikt tu nie jest glupi. Nie poprawia zdjęć w.wyzszych rozdzielczościach, nie dadzą możliwości wyłączenia całkowitego procesowania choćby w Expert RAW, na S24 Ultra kończę swoją przygodę z Samsungiem, a jak skończę mizerna szansa, że powrócę kiedykolwiek. Zobaczymy jak wyjdą na zlewaniu nas.

0 Like
Kleszka85
Navigator
Opcje
Z okazji 1 dnia wiosny ruszyłem w teren i uwaga ostrzegam robiłem fotki w tragicznych 50 i 200mpx😅 choć i czasem zdarzyło się 12mpx przy jakimś większym zoomie😉 jak na kieszonkowy aparat mega💪 a dla chcących drukować wielkoformatowe Zdjęcia to polecam zakup lustrzanki/bezlusterkowca😉20240321_175817_1000028542_1711040298.jpg
Rogalus
Pathfinder
Opcje

Nie rozumiesz nadal istoty problemu. Większości w tym mi chodzi o procesowanie zdjęć w wyższych rozdzielczościach. Wyłączasz to a telefon nadal mieli I narzuca paskudne ,żółte filtry na zdjecie. Wytłumaczę ci jeszcze dokładniej, wyłączasz procesowanie zdjęć, wlaczasz tryb Expert Raw, tryb w którym powinno wszystko zależeć, tylko od ciebie,a telefon nadal mieli I robi z tych fotek ***** , narzucając paskudne filtry. Nikt nie mówił że nie da się zrobić zdjęcia bo się da, ale ono nie wygląda tak jak widzisz je na ekranie, a tak nie powinno być. Teraz jest loteria jedno wyjdzie, w 10 narzuci ci z czapy zolty filtr, gdzie słoneczny dzień wygląda jak zdjęcie robione pod wieczor. Z miejsca traci na ostrości itp, nie powinno tak być. Chcesz porównania? weź jak będziesz miał okazję w łapy S22 Ultra zrób zdjęcie w 108 mpix. Zdjęcie będzie dokładnie takie jak je widziałeś na ekranie, ostre tak że wypali ci gały. A jak zobaczysz jak je można bezstratnie zbliżać po zrobieniu, to kopare będziesz zbierał z gleby. Nie powinno mieć to miejsca w telefonie dwa modele dalej, za takie pieniądze. Ba weź sobie do łapy One Plusa 12, zobacz jakie zdjęcia robi telefon ponad 2tys tańszy , a zrozumiesz w sekunde. Samsung wypuścił, niedopracowanego bubla z oprogramowaniem w wersji Beta, z raczkującym zbędnym AI ,zamiast dopracować odpowiednio podstawowe funkcje. A już takie bzdury że jak komuś nie pasują zdjęcia w S24 Ultra, to niech sobie kupi lustrzankę itp, to w ogle cię poniosła wyobraźnia. Stary, płacisz za flagowca, ma być flagowa jakosc, proste jak twaróg. Aktualnie zamiast kroku do przodu są dwa do tyłu. Tak być nie powinno. To że tobie pasuje, nie znaczy że reszta ma siedzieć cicho i nie mówić o problemach. Gdybyśmy siedzieli cicho do dziś miałbyś wyprane kolory.

Kleszka85
Navigator
Opcje
Spokojnie bez nerwów też widzę ten procesing. Przy tych 200mpx jak zrobię parę zdjęć to jeszcze widać pasek postępu jak ściągnę go z góry by zerknąć na powiadomienia. W expert RAW też to widziałem ale nie robię profesjonalnie zdjęć a jedynie uzupełniam rodzinny album. Widzisz tu chodzi o to, że ja jestem swieżakiem w tej klasie telefonu a ty już miałeś parę modeli i masz porównanie. Większość ludzi będzie pstrykać w tych 12mpx i oleje te wyższe rozdzielczości. Samsung wkurzył tych zapalonych komórkowych fotografów, bo stwierdził, że ich ejaj jest och i ach a faktycznie nie jest. Dla mnie do przeżycia dla was niedopuszczalne ale gdyby tak złożyć podpis pod petycją o wyłączenie tego "ulepszania&poprawiania" to spokojnie podpiszę by wyłączyli to jak najszybciej, bo sam sobie ulepszę i poprawię. Póki co najczęściej zostaję przy 12mpx i problem procesingu rozumiem ale czasem wrzucę przekornie jakieś foto w 200mpx😉😆
Rogalus
Pathfinder
Opcje
Ok ,mega fajnie wyjaśniłeś. Może i rzeczywiście trochę zbyt emocjonalnie podszedłem do tematu. Zwracam honor, w takim razie. Fakt ja jestem gościem który telefony zmienia rok w rok, który dodatkowo liczył ze będziemy mieli co roku jakiś krok do przodu. W tym roku jednak jedyny pseudo krok, to bzdurne raczkujące, całkowicie zbedne AI, którego to dla Samsunga jesteśmy za własne pieniądze testerami. W reszcie niestety mamy ze dwa spore kroki wstecz. Dostaliśmy niedopracowane oprogramowanie w wersji Beta ,plus więcej bolączek wieku młodzieńczego jak to warte. Dodatkowo Samsung próbuje w wielu kwestiach robić z nas idiotow, że to niby tak ma być, że to celowe działanie. Za takie pieniądze oczekuje flagowca, a go nie dostalem. Jeżeli nie zrobią czegoś z tym nieszczęsnym procesowaniem, to ostatni model z którym jestem przy firmie Samsung. Ze nie wspomnę ze po ostatniej aktualizacji telefon częściej bezsensownie się nagrzewa, przy totalnie nieobciazajacych funkcjach, kolejny super temat. Ciekawe gdzie ta ich większą komora parowa, coś tego nie widze. Cały ten telefon jest właśnie taki, więcej przypałów jak rzeczy działających.
mojekadry
Pioneer
Opcje

Problem jest w tym że cały czas starasz się robić z ludzi idiotów a ustaliliśmy już przy twojej szczerej pomocy jedno że jesteś zielonym początkującym amatorem nawet nie wiesz nie widzisz i nie chcesz dostrzec w czym jest problem więc daruj już sobie te przekonywanie nas na siłę jakie to świetne aparaty mamy do takiego ****** jakie obserwuję w tym aparacie nigdy w życiu nie widziałem...
1711058908543.jpg1711058908580.jpg

Kleszka85
Navigator
Opcje
Piękne zdjęcia👍 czym pstrykane?🤪
0 Like
BartBonsai
Explorer
Opcje
Obserwuję Twoje wpisy w tym temacie. Nie rozumie jednej rzeczy. Tyle spraw Ci wadzi w S24u, czemu go po prostu nie sprzedasz i nie kupisz innego flagowca?
0 Like
Rogalus
Pathfinder
Opcje

Bo na razie wymagam wręcz, żeby to ***** naprawili. Jak widzisz, nie jestem w tym osamotniony i wielu nie pasuje podejście Samsunga przy tym modelu. Wielu czuje się oszukanych. Jeżeli tego nie naprawią, będzie to mój ostatni model tego producenta, a jestem z Samsungiem od zawsze. Nie ma nic złego w tym, że za własne pieniądze wymagamy naprawy zepsutych rzeczy. Wyłączenie przetwarzania zdjęć, choćby w trybie Expert RAW, w którym nie powinny te procesy zachodzić, to żadna łaskawość, że to naprawia.