Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak danych komórkowych w czasie połączenia tel.

(Temat utworzony: 24-10-2024 10:39 AM)
268 Wyświetlenia
pjoooter
Apprentice
Opcje
Hej, Samung Galaxy S24 here. Podczas rozmowy telefonicznej nie mam możliwości korzystania z danych komórkowych, czy ktoś spotkał się z czymś podobnym? Z góry dziękuję za pomoc.
Selixo
Big Cheese
Opcje
Musisz w opcjach menadżera kart sim włączyć opcję przełączanie danych. Nie ma innej opcji, jeśli ktoś dzwoni na sim 2 nie będziesz miał internetu w tym czasie z sim 1. Telefony samsunga w EU nie obsługują DSDA (dual sim dual active), tylko wersję chińskie.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@_Technik_, masz jakiś pomysł w przypadku @krzysiekhihi?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
krzysiekhihi
Apprentice
Opcje
Nic mi do głowy nie przychodzi. Dziwne jest że dane giną tylko na połączeniach przychodzących. Nie chciałbym resetować telefonu. Dzwoniłem do T-Mobile i po ich stronie wszystko jest poprawnie. A przestało również mi działać połączenia oczekujące, a są włączone.
Jak wrócę do domu to spróbuję przełożyć kartę do innego telefonu czy będzie działać. Jak tak to z telefonem coś będzie nie tak.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@krzysiekhihi, dlatego też "wywołałem do tablicy" @_Technik_, może będzie miał jakiś pomysł.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Na początek spróbował bym na Pana miejscu wymienić kartę SIM nie wiem jak długo już ją Pan posiada, ale może być jeszcze starego typu.
0 Like
krzysiekhihi
Apprentice
Opcje
No jeszcze parę dni temu wszystko działało. Jutro będę w domu to spróbuję włożyć kartę SIM to mojego poprzedniego telefonu czy będzie działać. Gdyby okazało się że działa na poprzednim tel. To co reset telefonu czy serwis?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Używa Pan dwóch kart SIM czy jednej? Na początek proszę uruchomić ponownie telefon.
0 Like
krzysiekhihi
Apprentice
Opcje
Używam jedna kartę SIM.
Telefon już uruchamiałem kilka razy i nic to nie dało
U operatora sieci też ponownie uruchomialem volte i rozmowy oczekujące, też to nic nie dało
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Po jakim czasie się to Panu wydarzyło? Jest Pan w stanie sprawdzić urządzenie z kartą innego operatora? Połączenie oczekujące jest usługa operatora dlatego dziwne ze Panu zniknęło. Ja bym tunstawial problem po stronie operatora.
0 Like
krzysiekhihi
Apprentice
Opcje
Zauważyłem ten problem od poniedziałku. Jutro będę w domu, bo jestem na wyjazdach, to sprawdzę mija kartę SIM na innym telefonię i ten telefon z inną karta SIM od innego operatora oraz tego samego. W tym tygodniu robiłem również aktualizację systemu bo się nowa ukazała, lecz problem z internetem wystąpił przed aktualizacją
0 Like