Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

najlepsze ustawienie dla baterii

(Temat utworzony: 2 tygodni(e) temu)
233 Wyświetlenia
orzech7
Pioneer
Opcje
Chciałbym zadać już ostatni raz to pytanie i być pewny w 100%, ponieważ są różne opinie. 
Telefonu używam cały czas.

1. Chodzi o to czy bateria adaptacyjna powinna być włączona czy wyłączona i dlaczego?

image

2. Czy jaka kolwiek ochrona baterii powinna być włączona i dlaczego?

image

Marszal1983
Helping Hand
Opcje
Zrzuty ekranu dla jasności 1739465809367.jpg1739465809377.jpg1739465809393.jpg1739465809404.jpg
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Marszal1983 Z Twojego opisu wynikałoby, że samo ładowanie działa poprawnie i jest to w takim wypadku tylko błąd wyświetlania statusu dla niższych poziomów ochrony baterii. Dalsze resetowanie raczej nic tutaj nie pomoże - zebrałbym dokumentację zdjęciową i po prostu przesłał raport o błędach:

Samsung Members > Wsparcie > Wyślij zgłoszenie > Raport o błedach.

0 Like
Marszal1983
Helping Hand
Opcje
No dobrze a w takim razie dlaczego procenty po dojściu do 100% i bawieniu się telefonem na podłączonej ładowarce nie spadają do 95% po czym ładowanie powinno się załączyć TYLKO pozostają cały czas na 100%??? To poprawne działanie?
0 Like
orzech7
Pioneer
Opcje
Czy w one ui 7 są funkcje które warto wyłączyć aby telefon trzymał dłużej na baterii?
0 Like
kubaa5534
Navigator
Opcje
Raczej nie ja naprzyklad zauważyłem że w moim s24 bateria trochę lepiej trzyma po aktualizacji także na twoim miejscu nic bym nie robił chyba że rzeczywiście masz mały czas pracy bateria to poczekaj napewno ktoś kto bardziej sie zna tutaj sie odezwie
xatrix
Pathfinder
Opcje
W s24 zwyklym strasznie ucieka bateria
dzidex81
Explorer
Opcje
Podbno warto wyłaczyć baterie adaptacyjną. Po aktualizacji do oficjalnej wersji znowu znowu miałem to włączone.
0 Like
Maniollo
Troubleshooter
Opcje
Osobiście wyłączam tylko dane i lokalizację. Włączenie jak są mi potrzebne zajmuje chwilę.
Kawer
Pathfinder
Opcje
RAM Plus warto wyłączyć. Ewentualnie zmienić profil wydajności na lekki i tak jak pisano wcześniej adaptacyjne oszczędzanie baterii. Ciemny motyw również można załączyć.
Ug
Pioneer
Opcje
RAM Plus w żaden sposób nie wpływa na baterię, a wyłączanie go też nie ma większego sensu, bo i tak domyślnie jest włączony niezależnie od tego ustawienia
0 Like