Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Baterai po aktualizacji Android 15

(Temat utworzony: tydzień temu)
302 Wyświetlenia
Dizmajster
Apprentice
Opcje
Po aktualizacji s24 Androida 15 czas pracy baterii diametralnie się skrócił. Czy ktoś z was boryka się z podobnym problemem? Czy producent ma zamiar poprawić ten feler?
9 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Tak był problem z baterią po aktualizacji, jednak zauważyłem że ostatnia aktualizacja trochę poprawiła stabilność baterii. Zobaczymy na jak długo.
0 Like
denisoi
First Poster
Opcje
Umnie też w Samsungu A12 bateria się rozładowuje szybciej
0 Like
Robert_Sz
Pioneer
Opcje
U mnie również jest problem z wydajnością baterii, wcześniej siegałem po kabel 1 raz na e dni dzisiaj po aktualizacji sięgam każdego dnia czasami nawet 2x . Dodatkowo czas pracy ładowania się wydłużył. Pokazuje np 40min do końca a w rzeczywistości zajmuje to grubo ponad godzinę. Żałuję ze zainstalowałem aktualizacje
ArielKa50
First Poster
Opcje
S24. Czas pracy baterii bardzo się skrócił. Liczę, że zostanie to naprawione
Dizmajster
Apprentice
Opcje
Też żałuję ze ja zainstalowalem
0 Like
Dizmajster
Apprentice
Opcje
Są plany żeby stabilność baterii bardziej się poprawiła??
0 Like
relativ
Helping Hand
Opcje

Coś jest na rzeczy. Też mam wrażenie, że z wydajnością baterii przed aktualizacją było lepiej i to zarówno na S24U jak i S25U. S25U używam intensywnie na co dzień to trudno wyraźnie określić o ile krócej trzyma bateria ale S24U używam mało i co najważniejsze jednakowo (mniej więcej). Na wykresie poniżej widać, że od 23 kwietnia kiedy była aktualizacja S24U telefon pomimo jednakowej dziennej intensywności używania wykazuje coraz mniejsze użycie baterii (dzisiaj rano zaktualizowało się ok. 30 apk w sklepie Play) . To jest optymistyczne, zobaczymy co będzie dalej. Ponieważ sygnałów o problemach z wydajnością baterii po aktualizacji jest coraz więcej to myślę, że w końcu Samsung będzie musiał zająć jakieś stanowisko w tej sprawie. Najlepiej by było żeby po kolejnej aktualizacji można było uznać problem za niebyły. Jeszcze przy okazji zauważyłem, że na wykresie słupki ładowania chyba zmieniły kolor z zielonego na ciemno niebieski.

Screenshot_20250427_112016_Device care.jpg

PS Wydaje mi się, że poruszony tutaj problem z baterią nie wynika akurat w tym przypadku z klasycznego braku stabilizacji systemu po standardowej aktualizacji. Utrata wydajności jest zbyt widoczna i zbyt szeroko sygnalizowana.
https://www.google.com/search?q=Battery+draining+faster+after+One+UI+7+update&sca_esv=e834d918a624f4...
Po poprzednich aktualizacjach tego typu problemy nie były dostrzegalne w takim stopniu jak teraz. Wipe Cache Partition i trochę czasu może nie wystarczyć do rozwiązania problemu. Może będzie trzeba jednak czekać na majową aktualizację.

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Mam taką nadzieję ze kolejne aktualizacje coś wniosą w tym kierunku. One UI 7 juz od samej bety źle wpływał na baterię.
0 Like
Zonniak
Big Cheese
Opcje
Witam
Standardowo. Zapraszam do zapoznania się:

Najważniejsze linki dotyczące One UI 7.0
https://eu.community.samsung.com/t5/samsung-salonik/one-ui-7-0-ważne-linki-dotyczące-aktualizacji-on...

Prozdrawiam
0 Like