tydzień temu
tydzień temu
tydzień temu
tydzień temu
tydzień temu
tydzień temu
tydzień temu
tydzień temu – ostatnio edytowany tydzień temu
Coś jest na rzeczy. Też mam wrażenie, że z wydajnością baterii przed aktualizacją było lepiej i to zarówno na S24U jak i S25U. S25U używam intensywnie na co dzień to trudno wyraźnie określić o ile krócej trzyma bateria ale S24U używam mało i co najważniejsze jednakowo (mniej więcej). Na wykresie poniżej widać, że od 23 kwietnia kiedy była aktualizacja S24U telefon pomimo jednakowej dziennej intensywności używania wykazuje coraz mniejsze użycie baterii (dzisiaj rano zaktualizowało się ok. 30 apk w sklepie Play) . To jest optymistyczne, zobaczymy co będzie dalej. Ponieważ sygnałów o problemach z wydajnością baterii po aktualizacji jest coraz więcej to myślę, że w końcu Samsung będzie musiał zająć jakieś stanowisko w tej sprawie. Najlepiej by było żeby po kolejnej aktualizacji można było uznać problem za niebyły. Jeszcze przy okazji zauważyłem, że na wykresie słupki ładowania chyba zmieniły kolor z zielonego na ciemno niebieski.
PS Wydaje mi się, że poruszony tutaj problem z baterią nie wynika akurat w tym przypadku z klasycznego braku stabilizacji systemu po standardowej aktualizacji. Utrata wydajności jest zbyt widoczna i zbyt szeroko sygnalizowana.
https://www.google.com/search?q=Battery+draining+faster+after+One+UI+7+update&sca_esv=e834d918a624f4...
Po poprzednich aktualizacjach tego typu problemy nie były dostrzegalne w takim stopniu jak teraz. Wipe Cache Partition i trochę czasu może nie wystarczyć do rozwiązania problemu. Może będzie trzeba jednak czekać na majową aktualizację.
tydzień temu – ostatnio edytowany tydzień temu
tydzień temu