13-01-2025 11:17 AM
Hej,
posiadam od 3 miesięcy S24 Ultra i obecnie nie jestem w stanie podpiąć żadnej karty pod Portfel google.
Mam 2 różne karty Sodexo/Pluxee ale przy dodaniu każdej z nich wyskakuje błąd: Nie udało się skonfigurować karty pod kątem płatności zbliżeniowych.
Jedna z tych kart działała już w tym telefonie ale podpinałem ją tylko tymczasowo bo nie lubię ustawiać blokad telefonu. I karty używałem może raz na 3 tygodnie.
Problem się chyba pojawił po aktualizacji. Obecnie mam Android 14, UI 6.1 więc żadne 7 beta itp.
Próbowałem też dodać kartę plastikową MasterCard, jednego z polskich banków. I ten sam problem.
Gdzie tu może leżeć przyczyna? Nie ukrywam, że to mnie już denerwuje bo te 2 karty to wirtualne i obecnie nawet nie jestem w stanie ich środków zużyć.
Telefon nigdy nie był grzebany, kupiony w sklep Samsung, żadnych rootów itp.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
13-01-2025 11:22 AM
26-01-2025 02:31 PM
Ok, mój update.
Zrobiłem wipe cache partition.
Po reboot spróbowałem znowu dodać. Nie poszło przez dodawanie poprzez zdjęcie karty sodexo. Postanowiłem dodać kartę fizyczną jednego z banków. Dodałem poprzez wklepywanie ręczne.
Poszło. Po chwili zrobiłem to samo z Sodexo i też poszło. uff
A teraz co pomogło? Cache partition zrobione ale też czyściłem ile się dało konto portfela, usuwanie starych kart itp. Plus re-install portfela.
Poprzednio większość razy próbowałem poprzez robienie zdjęcia ale też wpisywanie ręczne i nic nie pomagało.
A zatem działa. Coś pomogło ale w 100proc nie wiem co dokładnie.
Dzięki za rady!
13-01-2025 11:22 AM
13-01-2025 02:23 PM
13-01-2025 02:41 PM
Spróbuj zalogować się w Portfelu na inne konto Google (jak nie masz to utwórz, to zajmie tylko chwilkę) i dodać te wszystkie karty. W razie sukcesu daj znać to pojedziemy dalej. Nie mam teraz warunków na obszerniejsze pisanie.
13-01-2025 03:47 PM
13-01-2025 05:47 PM
13-01-2025 07:46 PM
15-01-2025 11:46 PM
26-01-2025 02:00 PM
U mnie w zespole w pracy każdy ma te karty i nikt problemu nie ma. Sodexo powinny iść normalnie.
Coś się wyłożyło w Samsungu bo ja żadnej karty dodać nie mogę. 2 czołowych banków w PL też nie.
A to działało na początku gdy miałem telefon.
26-01-2025 02:31 PM
Ok, mój update.
Zrobiłem wipe cache partition.
Po reboot spróbowałem znowu dodać. Nie poszło przez dodawanie poprzez zdjęcie karty sodexo. Postanowiłem dodać kartę fizyczną jednego z banków. Dodałem poprzez wklepywanie ręczne.
Poszło. Po chwili zrobiłem to samo z Sodexo i też poszło. uff
A teraz co pomogło? Cache partition zrobione ale też czyściłem ile się dało konto portfela, usuwanie starych kart itp. Plus re-install portfela.
Poprzednio większość razy próbowałem poprzez robienie zdjęcia ale też wpisywanie ręczne i nic nie pomagało.
A zatem działa. Coś pomogło ale w 100proc nie wiem co dokładnie.
Dzięki za rady!