Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bardzo słaba bateria w S24.

(Temat utworzony: 05-02-2025 12:50 PM)
1640 Wyświetlenia
MrBodziu
Explorer
Opcje
Witam wszystkich Samsungowiczów,

Dnia 29.01 kupiłem S24 i zauważyłem że bateria strasznie szybko spada. 

image

image

Codziennie muszę ładować urządzenia chociaż 2 razy. Staram się nie ladowac go do 100%, ale niestety za krótko trzyma. Mój znajomy też ma S24 i jemu się ten telefon ani nie grzeje, ani bateria nie spada poniżej 50% po 1szyn dniu użytkowania. (2 dni bez ładowania u niego to minimum)

0 Like
Przejdź do rozwiązania
88 Odpowiedzi
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Bo ty może w nocy smacznie śpisz, ale super AI w twoim telefonie - niekoniecznie... BTW.: wiesz, że twój (ludzki) mózg zużywa w czasie snu tyle samo albo nawet więcej energii niż w czasie czuwania? Korzystasz z (masz włączonych) Asystentów? Bixby, Gemini?
0 Like
LuksLukisG
Navigator
Opcje
Cały czas tu się przewija ten wipe cache. I teraz siedź pół dnia żeby zrobić wc, pewnie to trzeba siedzieć na WC czy w WC 😂
0 Like
Zonniak
Hotshot
Opcje
Dużo osób się ostatnio o to pytało. Trwa to 40 sekund sam zobacz:
https://quickshare.samsungcloud.com/hQMfgQkqGSF3
LuksLukisG
Navigator
Opcje
Raczej porównanie słabe , ale info o ludzkim mózgu interesujące dla tych co nie wiedz. Kolega pisze w porównaniu do stanu wcześniejszego, czyli stawiałbym na większą telemetrię , niedostosowanie którejś z apk ( nie zaktualizowana) , albo aspekt fizyczny i zbieg okoliczności, ostatnie można pominąć.
0 Like
LuksLukisG
Navigator
Opcje
Jeżeli trwa to krótko to może działa jak zwykły restart? Jeżeli smartphon działa ok to co mi da ta opcja ? Poczytam . Kiedyś było rootowanie co sprawiało wiele problemów , bo po kolejnej aktualizacji zostawało to wykryte.
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Nie, nie jest to zwykły restart. Wipe Cache Partition formatuje partycje danych podręcznych systemu i aplikacji.
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Trudno porównywać cokolwiek ze stanem przyszłym... Ja tu bynajmniej nie widzę żadnego porównywania, tylko zwykłą konstatację. Ostatnie...? Zbieg okolicznosci czy Asystentów? Żeby w każdej chwili - choćby o 2 rano - reagować na haslo: "hej, Gemini!" aplikacja musi cały czas czuwać i słuchać (włączonego) mikrofonu. Musi się "uczyć", nagrywać i przesyłać nagrania głosów, służące nauce i poprawie działania inteligencji na swoje serwery. Musi to robić w czasie wolnym, kiedy telefon jest nieużywany... Kilka innych aplikacji też synchronizuje swoje (twoje - użytkownika) dane. Jest cała masa różnych operacji, które robi twój telefon, kiedy ty na niego nie patrzysz. W tym optymalizacje, telemetria, szukanie urządzeń BT i drukarek (jeśli włączone). Może jakiś technik wypowie się tu jeszcze bardziej szczegółowo... W
0 Like
LuksLukisG
Navigator
Opcje
Porównanie : organ - maszyna. Ostatnie : zbieg okoliczności - uszkodzenie urządzenia niezauważone jak upadek.
Żeby te urządzenia mało o nas wiedziały, bo już coraz więcej wiedzą i korzystają tylko korporacje, to dobrym rozwiązaniem powinny być ramy czasowe w opcjach aplikacji. Synchronizację można ustawić w ramy czasowe, Asystentów zależy których też przez inne apk, ale Gemini nie.
Na szczęście prawo, nasze UE obliguje do ochrony prywatności oraz ekologi, jako tako.
Jeszcze doszły aspekty polityczne co przełoży się na rozwój, mam nadzieję, naszych rodzimych firm też np. https://european-alternatives.eu/
Konkludując Autor posta podał za mało infoemacji żebyśmy mogli go ( innych) wspomóc. Za to może doszliśmy do ciekawych rzeczy.
0 Like
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Ciekawe rzeczy w ciekawych czasach. Ochrona prywatności to jedna bajka. A zgoda na przetwarzanie danych wymagana przy (i niezbędna do) aktywacji aplikacji i jej działania - to bajka dla dorosłych. Wymaga przeczytania warunków
0 Like