Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bardzo słaba bateria w S24.

(Temat utworzony: 05-02-2025 12:50 PM)
1507 Wyświetlenia
MrBodziu
Explorer
Opcje
Witam wszystkich Samsungowiczów,

Dnia 29.01 kupiłem S24 i zauważyłem że bateria strasznie szybko spada. 

image

image

Codziennie muszę ładować urządzenia chociaż 2 razy. Staram się nie ladowac go do 100%, ale niestety za krótko trzyma. Mój znajomy też ma S24 i jemu się ten telefon ani nie grzeje, ani bateria nie spada poniżej 50% po 1szyn dniu użytkowania. (2 dni bez ładowania u niego to minimum)

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@MrBodziu, zacznij od hard resetu, a w razie potrzeby zgłoś się do najbliższego autoryzowanego punktu serwisowego: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

88 Odpowiedzi
Dawid1991
Explorer
Opcje
U mnie nie ma tez takiego problemu s24 zwykła
0 Like
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
@MrBodziu
Czy kiedy robiłeś przesiadkę z poprzedniego telefonu to przywracałeś kopię zapasową? A konkretnie czy kopiowałeś aplikacje i ustawienia z poprzedniego sprzętu?
0 Like
MrBodziu
Explorer
Opcje
Tak. Za pomocą Samsung Switch
0 Like
MrBodziu
Explorer
Opcje
Dokładnie to z iPhone na tego Samsunga
0 Like
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
To niedobrze. Niestety będziesz musiał przywrócić ustawienia fabryczne z tym telefonie. Zrób sobie kopię zapasową kontaktów, multimediów i SMS (jeśli potrzebujesz). Następnie przywróć ustawienia fabryczne, zgraj tylko kontakty i resztę bez aplikacji i ustawień. Te zainstaluj od nowa i od nowa poustawiaj wszystko w systemie.
MrBodziu
Explorer
Opcje
Tak zrobione. Aktualnie wszystkie aplikacje instalują się od nowa, więc zużycie baterii tutaj będzie wiadomo spore. Dam znać z czasem bateria
Anessal
Voyager
Opcje
Mam od roku S24U raz jakieś dwa miesią temu zauważyłam zwiększone zużycie baterii zrobiłam wipe cache partision i wróciło do normy😊
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
Dobrze zrobiłeś. Od teraz powinno być ok. Trochę to zabawne, że Samsung daje możliwość przeniesienia wszystkiego za pomocą Smart Switch, jednak nie zawsze to działa idealnie. W każdym razie warto pamiętać, aby aplikacji i ustawień nigdy nie przenosić, bo z reguły przynosi to więcej szkód niż pożytku.
0 Like
MrBodziu
Explorer
Opcje
Aktualnie zużycie się poprawiło, ale nie jest idealnie. Słyszałem że telefon potrzebuje czasu, aby dostosować baterie. 1738863444379.jpg