Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zielony śnieg nocą

(Temat utworzony: 07-02-2023 06:33 PM)
495 Wyświetlenia
verezano
Explorer
Opcje
Podczas robienia zdjęć nocą zauważyłem problem z doborem balansu bieli przez mój S23U.
Wcześniej miałem model S22U i takiego problemu robiena zdjęć w nocy w śnieżnej sceneri nie miałem. 
Jestem bardzo niezadowolony z jakości zdjęć .
Nawet tryb ręcznej regulacji w expertRow WB daje efekt zielonego śniegu.
Czy ktoś też tak ma,czy to tylko mój model jest felerny?

image

image

15 Odpowiedzi
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje

Spokojnie wszystkie tego typu błędy zostaną zapewne poprawione w najbliższej aktualizacji, która już w marcu.

Swoją drogą możesz zgłosić opisany przez Ciebie problem przez aplikację Members. Im więcej tego typu zgłoszeń tym szybciej zostaną rozwiązane.

[PORADNIK] Jak zgłosić błąd do Zespołu Rozwoju Oprogramowania
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b%C5%82%C...

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

AndrzejDwo
Voyager
Opcje
w Seulu rzadko pada śnieg, może samsung nie zdążył przetestować swojego najdroższego fagshita w takich warunkach 🤔😅
teraz przez najbliższe pół roku będziemy otrzymywać niezbędne łatki żeby ludzie nie zwracali telefonów a potem w okolicach grudnia zacznie się tak zwane 'planned obsolescence' i nasze telefony zaczną się przegrzewać a battery life skróci się do 30% obecnego żeby utwierdzić nas w przekonaniu że trzeba kupić S24... 🤣 i tak w koło Macieju.... od paru lat ten schemat się sprawdza - mówię z własnego doświadczenia oraz jako 'szczęśliwy' posiadacz S23U.... pozdrawiam
theguildsman
Helping Hand
Opcje
Skoro jesteś takim ekspertem i przejrzałeś Samsunga na wylot, to dlaczego sam kupiłeś ten telefon, w dodatku w przedsprzedaży?
0 Like
AndrzejDwo
Voyager
Opcje
haha, nie jestem ekspertem a całość napisałem raczej prześmiewczo, chociaż uważam że jest w tym trochę prawdy....
szczerze mówiąc liczyłem na to że po wpadce z s22u, gdzie exynos 2200 z AMD wg marketingu miał być tak oszałamiający że ludzie zrezygnują z konsoli na rzecz gamingu na nim, a wyszło tak że throttlował wszystko co popadnie, to nastepnego flagowca dopracują na start - niestety po raz kolejny się nie udało. nie dziwiłoby mnie to gdybyśmy rozmawiali o telefonach xiaiomeme ale jest to flagowy samsung więc stawiam poprzeczkę wyżej.
używam telefonów tej marki już ładnych parę lat. zwykle kupuję co drugi flagowiec i tak jak teraz, gdy kupiłem s23u, dziwnym trafem mój s21u zaczął się strasznie grzać i ładuję go dwa razy dziennie... mimo to nie zamierzam zmieniać marki, ale chyba pewne wymagania mogę mieć, prawda?
s23 kupiłem z orange, nie w przedsprzedaży.
pozdrawiam
r3d1
Helping Hand
Opcje

Nie robiłem zdjęcia w całkowitych ciemnościach, bo domy były oświetlone, ale śnieg nie wydaje się być zielony w moim przypadku...

r3d1_0-1676490768045.png

Żeby nie było- oczywiście była noc - poniżej zrzut z fragmentem gwieździstego nieba :smiling-face:

r3d1_1-1676490923847.png

wienio987987
Navigator
Opcje
U mnie śnieg jest biały a zdjęcia dokumentów rozmazane. Samsung uważa że wszystko jest super.4. przykładowe zdjęcie z galaxy S23 - 20230320_104737_1000000291_1679305801.jpg
0 Like
Reyna1923
Explorer
Opcje
Witam czy ktoś też tak ma że większość zdjęć robionych z samsunga S23 Ultra jes skopana przez to że czerń jest czerwona pisałam do wsparcia ale cisza a nie wiem co mam z tym zrobić a to naprawdę jest irytujące 😡 w takim sprzęcie za taką cenę 

image

image

image

image

image

image

image

0 Like
picek321
Apprentice
Opcje
Myśle że możesz mieć któryś filtr włączony i dlatego taki efekt
Prom888111
Helping Hand
Opcje
Zgadzam się z picek321,wygląda to na włączony filtr.Proponuje zrobić zdjęcie w trybie Pro(w trybie Pro nie działają włączone filtry),i jeżeli czerń będzie taka jaka powinna być,to wystarczy przełączyć filtr na "orginał".