Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wifi połączono ale brak internetu.

(Temat utworzony: 15-02-2023 06:11 AM)
2863 Wyświetlenia
szuwar1978
Voyager
Opcje
Może coś podpowiecie... S23U u mnie od tygodnia i co jakiś czas mam wykrzynik przy wifi i inf że brak internetu. Wystaczy wyłączyć i włączyć wifi i działa poprawnie na jakiś czas. Wszystkie inne urządzenia działają poprawnie w tym dwa samsungi S22U oraz Note 9.
Router Asus-RX82U. Co zrobiłem: zapomnij sieć i dodałem ponownie - nie pomogło. Reset ustawień sieciowych.... testuje.
Wipe cache nie pomogło.
Ktoś ma może.... miał podobnie i coś podpowie.
Szukać winy w telefonie czy routerze?
 Z góry dziekuje.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj jeszcze wykonać wipe cache partition. Zabieg nie usuwa żadnych danych z telefonu. Daj jeszcze znać czy problem występuje również po połączeniu z innymi sieciami Wi-Fi.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

WIELKIAND
Student
Opcje
W innej sieci WiFi nie sprawdzałem
0 Like
MarcinWlodarczyk
Journeyman
Opcje

Wydaje mi się, że to jest problem z routerem, ale jeszcze nie rozgryzłem o co chodzi. Mam identyczną sytuację z S23, wcześniej z S21, a dzieciaki (A52s, A40) też narzekają na wifi, które czasem jest połączone bez internetu, wystarczy włączyć i wyłączyć i działa...

0 Like
Martin2016
First Poster
Opcje
Telefon się łączy z innymi sieciami Wi- Fi. Ale z jedną siecią występuję połączono , brak Internetu. I Błąd pobierania adresu IP. A z innymi normalnie pracuję telefon.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MarcinWlodarczyk@Martin2016, możliwe, że to problem po stronie routera. Na początek warto sprawdzić czy router posiada najnowszą wersję oprogramowania. Jeżeli tak to można spróbować przywrócić ustawienia fabryczne i wtedy zobaczyć czy urządzenia będą się łączyć prawidłowo z routerem.

MateuszCz33
First Poster
Opcje
W czerwcu kupiłem s23 ultra. Początkowo nie zauważałem żadnych problemów, jednak od paru tygodni przy próbie łączenia z sieciami WiFi (przetestowane na roznych) albo połączenie jest niezwykle wolne albo brak możliwości korzystania z internetu w ogóle. 

Widzę, że wielu uzytkownikow boryka się z podobnymi problemami, czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu? Samsung coś z tym zamierza zrobić?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MateuszCz33, spróbuj na początek zresetować ustawienia sieciowe. Aby to zrobić przejdź kolejno do: Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetowanie ustawień sieciowych.

MateuszCz33
First Poster
Opcje
Zrobiłem wszystko to, co radzi poradnik samsung members, resetowanie ustawień sieciowych, routera, przywrócenie, ustawień fabrycznych. Nie powiem, że jestem zbulwersowany, ale w telefonie za tyle € żeby tak masowy problem z tak podstawowa funkcja jaka jest korzystanie z wifi występował na taką skalę to już zakrawa o kpinę...
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@MateuszCz33 Jeżeli robiłeś ustawienia fabryczne, to po prostu skieruj sprzęt do serwisu - od czegoś jest ta gwarancja. Tutaj sprawdzisz, czy jest jakiś w okolicy:

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Jeżeli nic nie znajdziesz, to kontaktuj się, ze wsparciem technicznym.

https://www.samsung.com/pl/support/contact/

cvgx
First Poster
Opcje

wifi connected w/o internet z asus rt ax 88pro S23.. Hej, jak w temacie- wszystko inne działa w tej seci bez problemu, żadne resety nie działają (poza hard resetem- nie robiłem) na sieciach wysyp od marca tematu, niektórym i hard reset nie pomaga.. co tu jest grane?

0 Like