Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wifi połączono ale brak internetu.

(Temat utworzony: 15-02-2023 06:11 AM)
2873 Wyświetlenia
szuwar1978
Voyager
Opcje
Może coś podpowiecie... S23U u mnie od tygodnia i co jakiś czas mam wykrzynik przy wifi i inf że brak internetu. Wystaczy wyłączyć i włączyć wifi i działa poprawnie na jakiś czas. Wszystkie inne urządzenia działają poprawnie w tym dwa samsungi S22U oraz Note 9.
Router Asus-RX82U. Co zrobiłem: zapomnij sieć i dodałem ponownie - nie pomogło. Reset ustawień sieciowych.... testuje.
Wipe cache nie pomogło.
Ktoś ma może.... miał podobnie i coś podpowie.
Szukać winy w telefonie czy routerze?
 Z góry dziekuje.

0 Like
40 Odpowiedzi
lolo1210
Navigator
Opcje
Spróbuj jeszcze zrobić w telefonie reset ustawień sieciowych
0 Like
szuwar1978
Voyager
Opcje
To już zrobiłem wczoraj teraz testuje czy pomogło.
0 Like
just2red
Voyager
Opcje
Mozesz tez sprobowac zresetowac router do ustawien fabrycznych.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@szuwar1978, upewnij się, że posiadasz najnowszą wersję oprogramowania w routerze. Z tego co widzę to najnowsza wersja posiada numer 3.0.0.4.388.22158. Możesz również przywrócić ustawienia fabryczne zgodnie ze wskazówką podaną przez @just2red.

szuwar1978
Voyager
Opcje
Tak sprawdziłem to od razu router z najnowszym oprogramowaniem. Dziś zrobię mu reset i zobaczymy.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@szuwar1978, tylko upewnij się, że wyczyścisz wszystkie dane. Z tego co pamiętam to trzeba zaznaczyć dodatkową opcję żeby router przywrócił się do stanu fabrycznego bez zapamiętywania jakichkolwiek ustawień. Opcja jest dostępna obok przycisku do resetowania w ustawieniach routera.

szuwar1978
Voyager
Opcje
Dzieki za podpowiedz. Tak zrobię. Tak czytam i nie jestem sam z tym problemem. Na zagraniczych forach również ludzie mają podobny problem hmmm
0 Like
szuwar1978
Voyager
Opcje
Otrzymałem jeszcze jedna sugestię ... mianowicie mam router 2.4 i 5 GHz ... ustawione na auto... pasma nie są rozdzielone. Z tego co zauważyłem tel traci połączenie w najdalej oddalonym punkcie w mieszkaniu. Może to jest spowodowane przełączaniem się z 5 na 2.4 ? Może ustawie na sztuwno 2.4 i 5 osobno.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@szuwar1978, zdecydowanie zalecam rozdzielenie pasm 2.4 oraz 5. Korzystam z takiej konfiguracji od lat na różnych routerach i nigdy nie miałem problemów.