Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Karty eSIM - ilość / obsługa eSIMów i ich funkcjonalność - a raczej ich brak

(Temat utworzony: 31-07-2023 06:21 AM)
10364 Wyświetlenia
max-bit
Explorer
Opcje

Jak widomo w Nowych tel z serii S (to też dziwne) dlaczego tylko jest obsługa eSIM

Wydawało się że obsługa tej funkcjonalności powinna być łatwa i wygodana

Np chcemy 2 x eSIM proszę (2 eSIM funkcjonujące jednocześnie) 

A jak to jest u samsunga ?

Ano ***** pierwszej WODY

Po pierwsze 

1. Nie możemy mieć aktywnych 2 eSIMów na raz ?! bo ??? co to jest ?

2. W związku z tym jeśli mamy 2 numery TO MUSIMY jeden mieć w formie FIZYCZNEJ

3. Jeśli mamy już jeden w formie FIZYCZNEJ to Karta FIZYCZNA MUSI być w SLOCIE nr 1 bo inaczej tak samo jak w przypadku 1 będziemy miec aktywną tylko jedną !

Krótko eSIM w samungu to taka 1/4 Funkcjonalności jest ale z wieloma wadami 

Nie wiem czy problemy opisane w innym poście z przełączaniem się sieci i czasmi gubieniem na chwilkę zasięgu to też nie jest zwiażany z tym eSIMem co by oznaczało że fukcjonalność jest w zasadzie UJEMNA

29 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Witam. W jakiej sieci posiada Pan telefon?
Po rozmowie telefonicznej z działem technicznym Play w ich sieci możemy używać dwóch kart eSIM w jednym telefonie. Wystarczy że dodamy kolejną
Co do pytania dlaczego kartą fizyczna musi być w slocie 1? Wszystko zależy na jakim numerze IMEI pierwszym, czy drugim zarejestruje się karta eSIM.Screenshot_20230731_071137_Call settings.jpg
max-bit
Explorer
Opcje

S23 

Użyć można ale aktywnych może być tylko jedna (co potwierdziłem na infolinii Samsunga) 

I operator tu do tego nic nie ma 

A i w slocie 1 nie może być Aktywna 1 eSIM bo inczej z DUAL-a nic nie będzie MUSI być w pierwszym Fizyczna (absurd goni absurd)

I też tak jest i już 

czyli eSIM jest ale taka wersja okrojona da się z tym żyć ale sensu to w zasadzie nie ma 

max-bit
Explorer
Opcje

Dual karta rozumiemy że 2 są na raz aktywne bo dodać se można więcej z tym że jak będziemy mieli np 2 eSIM albo w slocie 1 eSIM i chcieli aktywować 2 eSIM lub zwykłą (w slocie 2) to 1 się nam wyłączy.

Totalny bezsens tu w Wydaniu SAMSUNGA 

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Chodzi o karty eSIM w przypadku sieci Play możemy używać dwie na raz tak jak byśmy używali kart fizycznych. Tylko nie możemy miec żadnej trzeciej karty fizycznej włożonej.
max-bit
Explorer
Opcje

Dzwoniłem do SAMSUNGA 

PYTANIE : Ile można mieć aktywnych eSIM - ODPOIWEDŹ:  jedną  ... -samsung kłamie ?

To co zalezy to od sieci ? - ja mam Orangutana 

Jak tak mówisz ze masz 2 eSIM aktywne to przedstaw fotkę :smiling-face: to znowu zadzwonię do samsunga .

PS w internetach też piszą (mało bo mało ale o jednej eSIM)

0 Like
max-bit
Explorer
Opcje

no to TU jest jak wół :

eSIM made in Sz aj sung 

I tłumaczenie 

Seria Galaxy S23 oferuje funkcjonalność Dual SIM , a także obsługuje eSIM. Użytkownik może jednocześnie korzystać z maksymalnie dwóch fizycznych kart SIM lub 1 eSIM i 1 fizycznej karty SIM . Seria Galaxy S23 umożliwia przechowywanie wielu profili eSIM, ale w danej chwili można używać tylko jednego eSIM.

0 Like
max-bit
Explorer
Opcje

Szach mat w 3 ruchach 🤣

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Skoro są dwa numery IMEI to logiczne że więcej kart niż dwie nie możemy używać jednocześnie. I nie jest to wymysł Samsunga, tylko operatorów. Pozatym u innych producentów jest tak samo. Z działu technicznego Play powiedzieli że mogę używać dwie eSIM lub 1 fizyczna i eSIM. Niestety drugiej eSIM nie mam, więc nie mogę tego w 100% potwierdzić. Nie lubię szachów 😆
max-bit
Explorer
Opcje

Ty chyba nie rozumiesz NIC 

nie chodzi mi o to że chce używać 3 KART 

Tylko 2 dwie DWIE pamiał 2 ani jednej więcej 2 sztuk dwie 

Dwa numery - dwie karty dwie Karty eSIM 

Chodzi mi o to że nie można mieć na telefonie 2 kart (2 numerów) eSIM i aktywnych na raz 

Tak samo jak masz 2 karty SIM (zwykłe) i mogą sobie działać na raz bo to normalne już od lat

A tu super technologia 2 wirtualnych kart eSIM, która okazała się jakaś pmyłką

Czy trzeba jaśniej 

0 Like