Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Karty eSIM - ilość / obsługa eSIMów i ich funkcjonalność - a raczej ich brak

(Temat utworzony: 31-07-2023 06:21 AM)
10083 Wyświetlenia
max-bit
Explorer
Opcje

Jak widomo w Nowych tel z serii S (to też dziwne) dlaczego tylko jest obsługa eSIM

Wydawało się że obsługa tej funkcjonalności powinna być łatwa i wygodana

Np chcemy 2 x eSIM proszę (2 eSIM funkcjonujące jednocześnie) 

A jak to jest u samsunga ?

Ano ***** pierwszej WODY

Po pierwsze 

1. Nie możemy mieć aktywnych 2 eSIMów na raz ?! bo ??? co to jest ?

2. W związku z tym jeśli mamy 2 numery TO MUSIMY jeden mieć w formie FIZYCZNEJ

3. Jeśli mamy już jeden w formie FIZYCZNEJ to Karta FIZYCZNA MUSI być w SLOCIE nr 1 bo inaczej tak samo jak w przypadku 1 będziemy miec aktywną tylko jedną !

Krótko eSIM w samungu to taka 1/4 Funkcjonalności jest ale z wieloma wadami 

Nie wiem czy problemy opisane w innym poście z przełączaniem się sieci i czasmi gubieniem na chwilkę zasięgu to też nie jest zwiażany z tym eSIMem co by oznaczało że fukcjonalność jest w zasadzie UJEMNA

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
No to niech ma Pan pretensje do swojego operatora.
Pozatym eSIM tak naprawdę jest swierzą usługą, więc dajmy się jej rozwinąć.
Drd0
Helping Hand
Opcje
A co ma do tego operator? To samsung nie daje możliwości korzystania z dwóch e-sim jednocześnie, i nie ma to znaczenia czy play, orange t-mobile plus itd.
Można mieć:
- 2 fizyczne karty lub:
- 1 fizyczna i 1 esim
Nie można mieć jednoczesnie 2 e-sim.
max-bit
Explorer
Opcje

Widać 2 eSIMY będą w S25Ultra za 13 000 PLN  🤣

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Dział techniczny z Play trochę źle to wyjaśnił. Karta eSIM działa na jednym numerze IMEI, co za tym idzie zgadza się możemy korzystać tylko z jednej karty eSIM ale w kilka sekund możemy przełączyć sie na drugą kartę eSIM. Dlatego nie rozumiem kogoś kto kupuje telefon Samsunga a potem go krytykuje, jak reszta producentów ma tak samo.eSIM jest usługą dość swierzą, więc może dać jej szanse. Kiedyś był tylko slot na jedną kartę fizyczną i każdy był zadowolony. Dodam że w przyszłości jest już przymiarka do usługi iSIM.
Drd0
Helping Hand
Opcje
Akurat mi nie przeszkadza dzialanie e-sim w samsungu bo głównie korzystam z dwóch kart fizycznych, czasami się przełączam na e-sim ale widzę, że Ty nadal nie rozumiesz, akurat inni producenci(nie wszyscy) pozwalają na jednoczesne korzystanie z dwóch e-sim. Tu chodzi o to że dwie e-sim nie działają tak samo jak dwie fizyczne. Telefon z dwoma e-sim nie jest dualsim. Kupując telefon Samsunga nie mogę go krytykować? Ja nie rozumiem kogoś kto nie ma samsunga, nie zna go a krytykuje.
Maaciek
Explorer
Opcje
iphone daje możliwość używania równoczesnego dwóch kart esim. Więc są telefony z aktywnymi dwoma kartami esim. To tak dla wyjaśnienia.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Musimy pamiętać że Iphone ma system IOS, nie Android. Pozatym Apple już planował całkowicie zaprzestać slotu na fizyczna kartę SIM
Maaciek
Explorer
Opcje
A mogę prosić o podanie nazw innych producentów pozwalających na jednoczesne korzystanie z dwóch esim? Bo wg. mojej wiedzy jest to ograniczenie systemowe androida.
0 Like
Maaciek
Explorer
Opcje
Ja wiem ze iPhone to inny system. Ale było o innych producentach... więc napisałem.
0 Like
Drd0
Helping Hand
Opcje
Według producenta np. Xiaomi 13 i tak jak napisałeś iphon