Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Szare zdjęcia, słabe kolory

(Temat utworzony: 19-03-2024 11:01 PM)
759 Wyświetlenia
XDowieczkaXD
Student
Opcje
Hej
Mam samsunga s23+ i od kiedy go mam to zauważyłam, że wszystkie zdjęcia są jakieś takie szare i smutne. 
Niezależnie od tego czy światło jest naturalne czy sztuczne, zdjęcia już na samym podglądzie wydają się mdłe. Na początku nie zwracałam na to szczególnej uwagi, jednak gdy chce pokazać komuś o jaki kolor mi chodzi nie jestem w stanie tego zrobić i jest to strasznie irytujące... Kolory są albo wybielone albo zażółcone, w żaden sposób nie oddają tego co jest w rzeczywistości.
Nie mam włączonych żadnych filtrów, optymalizator scenerii jest wyłączony, a kolory wyglądają tak samo źle niezależnie od wybranego trybu (filmy, zdjęcia, 12/50mpx).
Ktoś też miał ten problem? Wie jak go rozwiązać?
Będę wdzięczna za wszystkie wskazówki
💜

(Dla porównania daje zdjęcie zrobione innym urzadzeniem)
image
Zdjęcie zrobione s23+

image
Zdjęcie zrobione ipadem z 2021

2 Odpowiedzi
kkriss
Explorer
Opcje
Co do wyblakłych kolorów, włącz optymalizator scenerii - to on zazwyczaj dodaje jaskrawości kolorom. Co do zażółcenia znalazłem inny post, też o 23+:
https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-s23/s23-i-podbijany-kontrast-zdj%C4%99%C4%87/td-p/6...
Wygląda na to, że problem nie pojawia się u wszystkich. Sprawdź komentarze, spróbuj zresetować ustawienia aparatu, wyczyść jego cache itd. Może coś pomoże, a może trzeba poczekać na aktualizację.
W każdym razie powodzenia!
0 Like
Pitson23
Voyager
Opcje
Miałem to samo w beznadziejnym S23 gdzie były wyblakłe kolory na zdjęciach. Coś jest np zielone a aparat robi z tego blado zielone. Plus problemy z rozmyciem na bokach kadru, i inne problemy. Jeśli zależy Ci na aparacie, radzę pozbyć się tego smartfona. Jak już ipad z '21 robi lepsze zdjęcia to nie ma się co zastanawiać.