Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Samsung S23 Ultra water damage

(Subiect creat la: cu o săptămână în urmă)
151 Vizualizări
VladMusat
Journeyman
Opțiuni

Buna ziua,

Acum cateva zile am fost in vacanta cu sotia si faceam poze pe o plaja din Tenerife. Am lasat telefonul, ochelarii cheile de la masia inchiriata si niste schimburi pe un bolovan de pe plaja si ne distram, at m-a dus capul in momentul ala. Evident ca peste nu mai mult de 5 minute a venit un val destul de mare care a luat tot ce era pe acel bolovan.

La nici 20-30 de secunde de la incident am gasit telefonul, ochelarii si schimburile noastre dar cheia de la masina nu a mai fost de gasit, lucru care a costat foarte mult din moment ce noi am hotarat ca nu avem nevoie de asigurare. Telefonul era ud dar mergea, am putut suna, sa fiu sunat si totul parea in ordine. Dupa o ora sau doua a inceput sa isi dea restart si sa piarda foarte rapid baterie pana cand nu a mai functionat deloc, pe ecran apare ca telefonul trebuie pus la incarcat dar acesta nu pare ca se incarca.

Ieri am dus telefonul la un service autorizat Samsung unde sa constatat ca placa de baza si ecranul trebuie inlocuite cu un deviz total de 3571 RON ( aprox 2000 RON placa de baza, 900  RON ecranul si restul pe diverse chestii micute). Cei de la service m-au lasat sa inteleg ca telefonul este "mort", nu il mai pot folosi la un program de buyback din moment ce nu se mai incarca. La acest pret pentru, reparatia este mult prea costisitoare, prefer sa cumpar un alt telefon.

Are cineva un sfat? Exista vre-o solutie sa imi repar telefonul la un pret rezonabil sau daca nu, ce as putea fac cu el?

3 Soluţii
Soluţie
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Salut. Sarea este corozivă și în plus apa sărată este un bun conductor electric. Deci nu prea ai ce să îi mai faci.

Vizualizare soluţie în postul original

Soluţie
EmiliaDuna
Samsung Members Star ★
Opțiuni
Salut,
Dacă nu dorești să-l repari, nu ai ce face cu el.
Alta soluție decât service-ul autorizat nu exista.

Doar nu o să-l duci la un service de cartier și după sa ai și mai multe probleme cu el.

Soluţie
Sippy_Only
GrandMaster
Opțiuni
Sănătoși să fiți,bine că a-ți fost în Tenerife😊...alt telefon și nu te mai complica cu reparatul. Mai pui ceva și îți ie alt telefon la suma care ar trebui pentru repararea lui.

3 Soluţii

8 Răspunsuri
Soluţie
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Salut. Sarea este corozivă și în plus apa sărată este un bun conductor electric. Deci nu prea ai ce să îi mai faci.
Soluţie
EmiliaDuna
Samsung Members Star ★
Opțiuni
Salut,
Dacă nu dorești să-l repari, nu ai ce face cu el.
Alta soluție decât service-ul autorizat nu exista.

Doar nu o să-l duci la un service de cartier și după sa ai și mai multe probleme cu el.
Soluţie
Sippy_Only
GrandMaster
Opțiuni
Sănătoși să fiți,bine că a-ți fost în Tenerife😊...alt telefon și nu te mai complica cu reparatul. Mai pui ceva și îți ie alt telefon la suma care ar trebui pentru repararea lui.
VladMusat
Journeyman
Opțiuni

Multumesc pentru sfaturi, este clar ca trebuie sa imi cumpar alt telefon. 

Sippy_Only
GrandMaster
Opțiuni
Cel mai bine
0 Aprecieri
ThePositiveMan
Voyager
Opțiuni
Salutare,
Sfatul meu este ca mai bine pui cativa bani si iti achizitionezi un telefon nou. Iti spun sincer ca nu are rost sa il repari, la acea suma mai adaugi cativa bani si achizitionezi altul nou. Decizia iti apartine tie, daca vrei sa-l repari sau nu...😬
0 Aprecieri
Bogdan_B
Pathfinder
Opțiuni
Pentru început, era suficient să fii direct și să zici că telefonul a avut contact cu apă sărată. Acum că știm că ai fost în Tenerife și ai pierdut cheile de la mașină, nu schimbă modul în care te putem ajuta.

Un service precum ESD service va dori să înlocuiască tot ce este stricat fără a încerca să repare.

Tu ai nevoie de un service care să curețe toate piesele corodate, cu alcool și în baie de ultrasunete.
Nu cunosc un astfel de service dar îmi imaginez că un service mic, de cartier, ar fi dispus să încerce asta.

Ce poți să incerci acum:
1) vezi dacă se încarcă wireless
2) curăță portul de încărcare cu o perie și niște alcool.

Dacă totuși soluția finală este să schimbi ecranul și placa de bază, atunci telefonul ăsta va deveni suport de șervețele și îți cumperi altul. Sub nici o formă nu merita să dai peste 3000 ron pentru reparații.

Mult succes!
0 Aprecieri
Robertnic05
Pathfinder
Opțiuni
Nu merita reparația, mai bine îți cumperi altul. Cred ca îl puteai salva, dacă îl clateai repede cu apa normala, după ce l-ai scos din apa sarata
0 Aprecieri