Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S23U - lagi lagi jeszcze raz lagi

(Temat utworzony: 08-04-2023 08:46 AM)
2155 Wyświetlenia
Bodzio89Rdk
Explorer
Opcje
Witam wszystkich

Byłem szczęśliwym posiadaczem s21u który po półtorej roku przestał miewać lagi przy odblokowywaniu oraz google Discover również zaczął działać płynnie.

Moje pytanie jest takie...
...dlaczego płacę za telefon 7500zl i po dwóch aktualizacjach nagle telefon zachowuje się jak średniak... Gdzie jest płynność animacji i wydajność topowego flagowca...

Problemy:

Gdy odblokowuje telefon odświezanie ekranu płata figle z 24hz na 120hz przełącza się i animacje glupieją i ścinaja się.

Jak przewijam google Discover to telepie się jak by telefon nie mógł się zdecydować czy to 24hz czy 120hz jednak...

--
Wiele osób mówi że tego nie widzi ale to bzdura bo sprawdziłem to na ich telefonach. Po prostu są ślepi płacąc takie sumy za produkt, który powinien tryskac płynnością....

Kiedy Samsung planuje coś z tym zrobić....

HuWr
Explorer
Opcje
Ustawienia, Wyświetlacz, Pasek nawigacji, ustawione przyciski zamiast gestów przeciągania.
0 Like
Bodzio89Rdk
Explorer
Opcje
A to ja zawsze mam przyciski.

A daj spokój środkowy palec dla Samsunga za taki produkt za takie pieniadze ...
0 Like
Vatri
Pioneer
Opcje
Hej, czy przypadkiem nie wyłączałeś jakiś aplikacji systemowych przez adb, lub za pomocą ustawień programów?
0 Like
Bodzio89Rdk
Explorer
Opcje
Nie robiłem takich rzeczy. Jedyne co używam to good lock
0 Like
Vatri
Pioneer
Opcje
Wiem o czym mówisz, bo to u mnie się działo, gdy czyściłem telefon z Bloatware Samsunga. Usunięcie jednej aplikacji powodowało właśnie taki efekt. Na 99% pomoże przywrócenie ustawień fabrycznych. Fakt jest taki, że jest jakiś problem z Google Discavery i jak się już pojawia, to nie wiadomo co z tym zrobić
0 Like
Bodzio89Rdk
Explorer
Opcje
Trzy razy robiłem full wipe. No i to nic nie daje...
Chętnie pogadam na priv może dojdziemy do jakichś wspólnych wniosków

Messenger ? Whatsupp ?

Bo szewskiej pasji dostaje jak za telefon za taką kasę nie daje mi radości ...
0 Like
Vatri
Pioneer
Opcje
Hej, moim zdaniem, to zwracaj i wymieniaj na inny model S23U, lub zgłoś do serwisu, jeżeli przywrócenie do ustawień nie pomaga. To nie jest normalne. Możesz czekać też na update, ale nie wiadomo czy się pojawi, bo problem nie tyczy się wszystkich urządzeń.
0 Like
Kamilos21
Student
Opcje
Witam mam już s23 plus ponad trzy tygodnie , i ostatnio zacząłem zauważać, jakby w trybie 120hz , przy np. Poruszaniu się po systemie, czy wczytywaniu komentarzy na Facebooku, że obraz traci płynność, jest to sporadyczne , ale nadal w telefonie za takie pieniądze, takie coś. 
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W jakich momentach lub w których miejscach, podczasz poruszania po systemie, telefon zwalnia? W przypadku aplikacji wina może leżeć po stronie danej aplikacji. Warto na początek wyczyścić dane aplikacji i sprawdzić czy problem będzie występował w dalszym ciągu.

ankara_messi
Navigator
Opcje
U mnie wszystko dobrze, nic się nie zacina i chodzi bardzo płynnie
0 Like