Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Krótkie lagi internetu 5G i wifi - s23Ultra

(Temat utworzony: 26-07-2024 06:24 PM)
239 Wyświetlenia
Members_xFdwr4i
Apprentice
Opcje
Witam, może ktoś się spotkał z takim problemem. Mam cały czas pełen zasięg wifi lub danych komórkowych i w trakcie korzystania z różnych aplikacji jak przeglądarka, aplikacje sklepowe, allegro mam takie 10-20 sekundowe lagi, buforowanie i muszę odświeżyć apke i przeważnie już jest ok. Wydaje mi się że wcześniej tego nie było. Przywracałem już ustawienia fabryczne, wydaje mi się, że na początku było lepiej, ale na drugi dzień to samo.

Czy jest jakaś apka, która mierzy jakość internetu i robi taki wykres? Coś jak jdownloader na kompa. Speed test to tylko krótki pomiar.

Macie jakiś pomysł w czym może być problem?

Pozdrawiam serdecznie.
10 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, jeśli to problem z połączeniem, można zresetować ustawienia sieciowe.
Ustawienia-> zarządzanie ogólne-> restowanie-> resetuj ustawienia sieciowe
0 Like
Members_xFdwr4i
Apprentice
Opcje
Wydaje mi się, że to nie pomoże, bo lagi są na wifi i 5G problem pewnie leży gdzieś w oprogramowaniu. Robiłem full reset telefonu, wipe cache i dalej to samo
0 Like
ReginaldRage
Explorer
Opcje
Witam, mam podobny problem na s24+. Szczególnie jest to irytujące gdy prowadzę rozmowę (telegram, messenger, itp) i telefon traci zasięg. Jedyne, co mogę zrobić wtedy, to rozłączyć się, wyłączyć apkę, wyłączyć sieć lub wifi, najlepiej poczekać jeszcze ok 10 sekund. Dopiero wtedy mogę ponownie się połączyć. I tak co kilka minut. Zastanawiałem się, co może być przyczyną, może zewnętrzny antywirus?
0 Like
miroON
Big Cheese
Opcje
a próbowałeś na LTE czy też ci laguje ??1722022561410.jpg
0 Like
Members_xFdwr4i
Apprentice
Opcje
Tak, na LTE również to samo
0 Like
Members_xFdwr4i
Apprentice
Opcje
Ja zasięg mam cały czas, nic się nie zmienia, a mam buforowanie np podczas czytania nowych komentarzy, albo scrollowania listy produktow
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Members_xFdwr4i, czy po hard resecie wgrywałeś kopię zapasową ustawień i aplikacji?

@ReginaldRage, przenosiłeś może kopię zapasową z poprzedniego urządzenia?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
ReginaldRage
Explorer
Opcje
Nie, nic nie przenosiłem, instalowałem wszystko ręcznie.
0 Like
fisher007
Pioneer
Opcje
Podpinam się do tematu u mnie też ma takie buforowanie gdy przeglądam strony np na WiFi i wtedy muszę wylaczyc i włączyć ponownie i jest ok ale mam tak często.
0 Like