Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Delikatne migotanie ekranu s23u

(Temat utworzony: 13-03-2024 11:53 PM)
1449 Wyświetlenia
DonMatheoZGR
Explorer
Opcje
Witam. Kolejny post dotyczący problemu (nie wiem czy tylko w moim egzemplarzu z sieci Plus) zaznaczam, że z plus, ponieważ raz już miałem problem z nowym telefonem od nich.
Ale do rzeczy.
 Ekran w moim s23 delikatnie migocze/pulsuje, bardzo minimalnie. Ale to widać, oko dosc łatwo to wychwytuje momentami, gdzie daje to dyskomfort z korzystania urządzenia tej klasy. Telefon po odebraniu 3ci raz z serwisu (brak wad, cecha urządzenia) za 1 wymieniono ekran, za 2gim płyta główna i taśma (imei nie powinien być inny ?)
Teraz powiedziano mi, że to po prostu wina softu i trzeba czekać na update, który to rozwiąże, bo ktoś z S24 również ma ten problem.
 No wszystko ok, ale dalej nie napotkałem szukając po forach niczego co by potwierdziło ten fakt. Nie wiem, może tu ktoś będzie mi w stanie coś powiedzieć? 

Zostaje mi chyba pójście do rzecznika praw i zwrot telefonu, ale zrobie to dopiero w ostateczności..

19 Odpowiedzi
TenTaki
Helping Hand
Opcje
Miałem taki przypadek migotania lecz skojarzyłem go obrazu z oświetleniem w pomieszczeniu.
Dennej jakości oświetlenie LED.
Po zmianie źródeł światła problem ustąpił.
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, jeśli telefon dalej wykazuje takie objawy, to można złożyć reklamację do naprawy w serwisie, oraz starać się o wymianę urządzenia na nowe.

Próbował Pan uchwycić to zjawisko?
DonMatheoZGR
Explorer
Opcje
Przyglądam się, czy nie chodzi właśnie o to, ale u mnie te mignięcia są raczej w nieregularnym odstępie i szczególnie jest to widoczne na szarym kolorze takim jak ten 1710412511506.jpg
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@DonMatheoZGR, a jakbyś spróbował nagrać to drugim telefonem, może uda się nam zobaczyć, jak to u Ciebie wygląda?

Czy po wizycie w serwisie i formacie smartfona wgrywałeś kopię zapasową?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

DonMatheoZGR
Explorer
Opcje
Mam kilka nagrań
https://drive.google.com/drive/folders/11i3IF56pe5DAXE0Po0etezi4Zakz_xzl
Za każdym razem konfiguruje manualnie telefon, nie lubię kopii zapasowych.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@DonMatheoZGR, dzięki za nagrania. Ale czy ja dobrze widzę, że na tym nagraniu po wymianie płyty ani razu nie mrugnął?

@_Technik_, zerknij te nagrania, co myślisz?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Z tego co widzę, to albo jest jakiś problem z płytą główną, albo z wyświetlaczem. Po powrocie z serwisu nadal ma Pan taki objaw?
0 Like
DonMatheoZGR
Explorer
Opcje
Telefon był 3 razy w serwisie. Za 1 razem wymienili wyświetlacz, za 2 oprogramowanie, za 3cim taśmę i płytę, za 4 powiedzieli że to wina softu I trzeba czekać na update
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Do jakiego serwisu Pan go wysyłał?
0 Like