Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

S23 Ponowne samoczynne uruchamianie się telefonu

(Temat utworzony: 19-02-2023 07:15 AM)
5097 Wyświetlenia
Ciarzasty
Pathfinder
Opcje
Witam, jestem posiadaczem s23 od 17 lutego, przeniosłem się z s22 jestem mega zadowolony z baterii jest bardzo wydajna, ale jest problem. Telefon sam uruchamia się bądź zawiesza i się uruchamia, już zrobił to drugi raz o godzinie 6:33 odkąd go posiadam, raport o błędzie wysyłam do samsunga i w nocy jak leży na czuwaniu wcina mi tak 10 - 12 % baterii. Kładłem się spać o koło 0.00 było 78% naładowania wstaje a tu 67%. Nie mam numeru błędu następnym razem zrobię screen tego raportu i wrzucę. Macie podobny problem ? Dodam że automatyczne wszystkie uruchamiania się telefonu są wyłączone bo sprawdzałem w ustawieniach.
Dodam również że w s22 w nocy bateria schodziła tak z 5 z 7%, ale nie aż 10 czy powyżej natomiast w ciągu dnia w s22 to był istny rollercoster w porównaniu do s23.
Jak patrzyłem czy któraś aplikacja pobiera baterie to nic nie było no chyba nie wifi tyle zabiera??
0 Like
Przejdź do rozwiązania
55 Odpowiedzi
3cho
Navigator
Opcje
To masz wyłączone?
Screenshot_20230220_144214_Device care_1000013254_1676900534.jpg
0 Like
W1234567890
Helping Hand
Opcje
Zobacz czy nie masz włączonego automatycznego uruchamiania ponownie. Ustawienia>Pielęgnacja Bateri i Urządzenia>Automatyczna Optymalizacja i trzeba wyłączyć Ponowne uruchomienie w razie potrzeby Screenshot_20230220_165013_Settings.jpgScreenshot_20230220_165017_Device care.jpgScreenshot_20230220_165022_Device care.jpg
0 Like
Evilek91
First Poster
Opcje
Niestety ale wpie nie pomogl. Wykonalem factory reset a pozniej wpi cache partytion i dalej jest to samo a nawet gorzej bo telefon zawiesza sie czesciej i resetuje. Ktos jeszcze jakies pomysly zanim odesle go na gwarancje?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Evilek91, Jeśli nie przywracałeś kopii zapasowej po ustawieniach fabrycznych i problem dalej występuje, to pozostaje jedynie wizyta w serwisie

Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Kennar
First Poster
Opcje

Witam.
Dziś podczas obiadu telefon sam mi się wyłączył po czym się włączył i problem jest teraz taki że bez przerwy co 10 sekund telefon się próbuje włączyć i sam się wyłącza, nie reaguje na żadne force reset ani nic tego typu.
Co może być przyczyną tego że telefon nie chce się poprawnie załączyć i jak mogę to naprawić, nie wysyłając telefonu na gwarację, gdyż mam tam wszystkie zdjęcia z wakacji, których nie chciałbym stracić.

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Obawiam się że już Pan stracił. Jeśli telefon sie restartuje non stop to przyczyną może być albo oprogramowanie, albo co gorsze plyta główna i obstawiam to drugie niestety.
Kennar
First Poster
Opcje

Ale żeby tak nagle przestał działać?
Telefon ma zalednie 4 miesiące, ani razu nie spadł, nie był zalany ani nic.

Poza tym jak wygląda aktualnie oddanie telefonu na gwarację w Plusie? Warto czy jeszcze więcej mi policzą niż w serwisie normalnym?

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Niestety awaria płyty głównej może nastąpić w każdej chwili, nawet jak będziemy o telefon dbali. Nie ma znaczenia czy odda Pan u operatora, czy w samym serwisie Samsunga telefon trafi i tak do autoryzowanego serwisu i Pana naprawa będzie bezpłatna w ramach gwarancji.
Mass4ssb
First Poster
Opcje
Witam. Od zakupu telefonu w czerwcu zmagam się z samoczynnym restarem (telefon zawiesza się i uruchamia ponownie). Wypróbowałem wszystkie sposoby z forum i nie pomogło. Telefon wylądował w serwisie... po kilku dniach został odesłany z dopiskiem że wszystko jest ok. (Mogła być to moja wina, gdyż przed wysyłką wykonałem Hard reset). Nie mam pojęcia co dalej robić, restarty są coraz częstsze( nawet 10 razy w ciągu dnia, losowo)
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy przywracałeś kopię zapasową z poprzedniego telefonu? Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy.