Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S23 ekran QD-OLED

(Temat utworzony: 04-03-2023 08:47 PM)
1115 Wyświetlenia
JoeCalderone
Journeyman
Opcje

Witam, mam pytanie czy seria galaxy s23 jest wyposażona w ekran QD-OLED który minimalizuje wypalenia ekranu ? Mam w moim galaxy s10 coraz więcej wypaleń ekranu.

14 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, smarfony Samsung od wielu lat są wyposażone w takie ekrany i funkcje , które zapobiegają wypaleniom ekranu.

Seria S23 jest wyposażona w ekrany Dynamic Amoled 2X o odświeżaniu 120 HZ.

Ekrany te spokojnie powinny działać bez problemów

Więcej o Serii S23 i ekranach tutaj:

S23 i S23+
https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-s23/nowe-galaxy-s23-s23/td-p/6844442

S23 Ultra
https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-s23/samsung-galaxy-s23-ultra-oficjalna-premiera/td-...
JoeCalderone
Journeyman
Opcje
A Samsung galaxy s10 też był wyposażony w taki ekran i funkcje ? Skoro tak to czemu wystąpiły wypalenia i czy da się coś z tym zrobić samemu?
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Wypalanie się Amoleda było i będzie, to niestety jego wada. Co można zrobić samemu, żeby trochę temu zapobiec?
1. Mozna zastosować tryb ciemny.
2. Nie używać bardzo długo stałego ekranu( np. nawigacji, Messenger itp.
3. Nie używać pełnej jasności wyświetlacza przez długi czas.
Dodam że telefony Samsunga używam od bardzo długiego czasu i w żadnym modelu nie miałem wypalonego ekranu. Musimy po prostu używać taki ekran z głową i znać jego wady i zalety.
jeronimo1
Hotshot
Opcje
Wersja s23 i s23 plus ma ekran "Dynamic AMOLED 2X"
Tylko wersja s23 ultra ma ekran "QHD+"
AdamJu
Navigator
Opcje
QD-Oled to ekrany z telewizorów.
0 Like
Sandrakub
Student
Opcje
Moj użytkowany od 15 lutego i już jeden pasek poleciał...
0 Like
KantmiS
First Poster
Opcje
Paski to raczej nie są od wypalenia.
0 Like
wienio987987
Navigator
Opcje

Niestety nie jest to prawdą mam galaxy S23 od lutego i już widzę przepały w miejscu górnego paska z zegarkiem i stanem baterii. Samsung ma talent do bubli trzeba im przyznać. Poczekam aż defet się pogłębi i wysyłam do serwisu.

Juras8
Voyager
Opcje
I tyle kasy wołają mam s23u 2 miesiąc obserwuję zobaczę jedyny ekran jaki mi się wypalił to lata temu galaxy note 4