Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Robienie jajowatej/wypukłej twarzy po aktualizacji

(Temat utworzony: 08-07-2023 05:39 PM)
4106 Wyświetlenia
Anulka1502
Pioneer
Opcje

Ja z kolejnym zaobserwowanym problemem po ost aktualizacji systemu. Czy też tak macie jak robicie sobie selfie i wyglądacie ok, a po cyknięciu i obrobieniu automatycznym przez system twarz robi wam się jajowata/wypukła trochę tak jak przy rybim oku? To mega irytujące.... 

image

image
66 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, szczerze nie jestem w stanie dojrzeć problemu? Jednak jeśli jakiś Pani widzi, to zalecam wykonanie kroków, które są podane w poniższym odnośniku

[Poradnik ->jak rozwiązać problemy aparatem ]

https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-problemy-z-aparatem-co-nale%C5%...
patyczak
Black Belt 
Opcje
Widzę, że twarz jest bardziej okrągła, ale to może być spowodowane tym, że używasz obiektywu szerokokątnego.
MaciekGiee
Explorer
Opcje
Nooo ja też tak niestety mam i nie mogę temu zaradzić 🤦🏻 Nienawidzę na siebie patrzeć na zdjęciu 🙋🏻 znalazłaś na to jakąś radę ?
0 Like
cyberman
Troubleshooter
Opcje
Dokładnie, tak jak zauważył kolega @patyczak masz obiektyw szerokokątny. Zmień na zwykły. Szeroko kątny obiektyw może zmieniać trochę widziany obraz.
Na kamerce do selfi możliwe że szeroko katny jest robiony software'owo więc jeszcze trudniej powiedzieć co się może dziać.
Opcje
Racja
0 Like
Anulka1502
Pioneer
Opcje
Niestety proszę Państwa przed aktualizacją nie było tego problemu, robiłam selfie praktycznie zawsze szerokokątnym obiektywem. Co ciekawe, jak zrobię trybem portretowym i bez znaczenia, którym obiektywem- tego problemu nie ma. Trybem zdjęć zwykłych problem pojawił się po aktualizacji. Co więcej nie tylko przy robieniu zdjęć obiektywem przednim jest problem. Jak robie selfie w lustrze to tak samo mam nienaturalnie jajowatą rozciągnięta twarz. Dodatkowo ta edycja zdjęć przez Al jest okroooopna, serio bardziej bylam zadowolona z aparatu w s20 i liczyłam na wielkie wow po przesiadce na s23+.... ogromny zawód. Czy jest to podstawa do reklamacji zakupu telefonu?
0 Like
Anulka1502
Pioneer
Opcje
Wcześniej nie zmieniał. Więc oczekuję, że nadal nie nedzie mi robił jajowatej twarzy. W trybie portretowym tego problemu nie ma. A pojawił się po najnowszej aktualizacji. Z deszczu pod rynnę normalnie.
0 Like
Anulka1502
Pioneer
Opcje
Przed aktualizacją ten problem nie występował, a obecnie występuje nie tylko w selfie, a również w zdjęciach robionych sobie w lustrze
0 Like