Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z trybem 50 MP

(Temat utworzony: 29-08-2023 12:12 PM)
2918 Wyświetlenia
IWNL
Navigator
Opcje

image
12 MP

image
50 MP

Czemu zdjęcie w 12 MP jest ostrzejsze i po prostu przyjemniejsze. Chyba nie powinno tak być

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@IWNL, Zdjęcia w wysokiej rozdzielczości (50 i 200 Mpix) powinno wykonywać się w dobrych warunkach oświetleniowych.

KZQ
Helping Hand
Opcje
Podepnę się. Lepiej robić zdjęcia w proporcjach 3:4, czy 9:16?
0 Like
IWNL
Navigator
Opcje
3:4
XPort
Explorer
Opcje
Można wyłączyć optymalizację zdjęć, jak jest problem. Wystarczy wejść do ustawień aparatu i wyłączyć Scene Optimizer
0 Like
IWNL
Navigator
Opcje
Mam ciągle wylacxo a
IWNL
Navigator
Opcje
Oho. Jest nadziejaScreenshot_20230830_195134_Software update.jpg
0 Like
Neo2024
Explorer
Opcje

Od kilku dni posiadam S23 i po moich testach, to 50 mpx jest lepsze od 12Mpx, posiada więcej detalu, porównywałem po downscalingu z 50Mpx do 12Mpx, oczywiście w trybie 12mpx zdjęcie jest bardziej podkręcone sztuczną ostrością, szczególnie na brzegu zdjecia. 

0 Like
Neo2024
Explorer
Opcje

Dokładnie, na dzień dzisiejszy zostaje zwykły tryb 12Mpx lub tryb Pro, który nie zrobi HDR. 

0 Like
Bartas38
Helping Hand
Opcje
Cześć Wszystkim od jakiegoś czasu Samsung S23 robi gorsze zdjęcia w trybie 50 mpix. Czytałem na forum że inne osoby również na to zwracały uwagę . Zdjęcia przeważnie robię w 12 mpix.Ale czasami jak chcę większą szczegółowości zdjęcia przełączam na tryb 50.Dodam jeszcze że w 50mpix.Zdjęcia są przeżółcone
Jak kupiłem w kwietniu tel to zdjęcia były perfekcyjne w obydwu trybach. Wiecie może czym to jest spowodowane? i może Samsung wreszcie to naprawi aktualizacją.Bo mam wrażenie że to zepsuli właśnie któraś z nich .Dobrwgo dnia dla Wszystkich Pozdrawiam 🙂
Slawek23
Hotshot
Opcje
Mam to samo 😡 😤
Przydałaby się aktualizacja naprawcza...