Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z utrata pamieci

(Temat utworzony: 02-09-2024 06:53 PM)
329 Wyświetlenia
malazabka
Apprentice
Opcje
#s23 #tracipamiec Hej, czy ktos moglby mi podpowiedziec co zrobic / czy to standardowe zachowanie ze Samsung S23 wciaz traci pamiec na swoim dysku twardym. Tj. Dostaje informacje ze jest za malo pamieci - usuwam kilka filmow, zdjecia - robi sie 2GB wolnego miejsca. Nastepnego dnia znow powiadomienie, ze za malo pamieci - nagle znow 700 MB. Nie robilam w miedzyczasie zdjec; na aktualizacje zezwalam recznie. Tak dzieje sie ciagle - caly czas pamiec mi spada ponizej 1GB i nie moge tego opamowac - co cos usune, to s23 to po chwili czyms zapelni?. Reset pomaga na chwile - czasem po resecie pamiec wraca do np 1,3GB, ale po kilkunastu min / kilku h znow spada ponizej GB. Ktos wie moze jak sobie z tym poradzic?
7 Odpowiedzi
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Dzień Dobry! Wiele aplikacji tworzy pliki tymczasowe, które tworzą się podczas używania telefonu. Najczęściej jest to przeglądarka, w ciągu tygodnia jej rozmiar może się zwiększyć nawet o gigabajt (w zależności od ilości stron i ciasteczek). Często komunikatory zapisują czaty i ich mulitimadia zaraz po otrzymaniu wiadomości. Aplikacje same pobierają dane w tle bez zezwolenia. Warto przeanalizować jaka aplikacja zajmuje najwiecej miejsca i wyczyści jej pliki cache (Nie dane aplikacji). Serwisy stremingowe też pobierają utwory, metadane do pamięci, aby szybciej odtworzyć utwór.

Zalecam utrzymywać przynajmniej 5GB wolnego miejsca na krytyczne aktualizacje lub ważne pliki
0 Like
malazabka
Apprentice
Opcje
Dziekuje za odpowiedz. Problem w tym, ze nie wyglada jakbym byla w stanie dojsc do 5gb wolnej pamieci jesli co chwile - nawet podczas usuwania plikow z galerii ta pamiec ciagle sie zmniejsza.. moje zycie teraz polega na ciaglym przenoszeniu plikow na chmure i usuwaniu ich z telefonu.. dramat... w poprzednim modelu z karta sim nie marnowalam na to czasu
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Możesz wejść w ustawienia, aplikacje, sortuj od największego rozmiaru. Może tu znajdziemy winowajcę. Chyba chodzi o kartę SD zamiast SIM. Zawsze rozwiązaniem jest pendrive lub Dysk na usb-c. Nie jest to rozwiązanie porzeczne ani zbyt wygodne ale w awaryjcych wypadkach może się nadać.
0 Like
malazabka
Apprentice
Opcje
Tak, tak - chodzilo oczywiscie o karte SD, ktorej mi bardzo brakuje.. ciekawe - zainspirowales mnie - moze moj dysk moglabym przejsciowka do usb c polaczyc! Aplikacje przegladalam kilkukrotnie ale nie mam jasnych kandydatow do pozbycia sie.. sprobuje z dyskiem - dzieki!
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Ja posiadam przejściówki z Action dosyć tanie a działają super. Tylko czasem jest problem z dyskami HDD- talerzowymi. 2,5" ruszy jednak 3,5" to zadużo dla złącza telefonu. Jednak SSD działają idealnie
0 Like
malazabka
Apprentice
Opcje
Dzieki za konkretna polecajke! Ja zamowilam dzis przejsciowke Baseus - czekam na dostawe, to bede taka testowac.
Members_PUWBifR
First Poster
Opcje

Spróbuj też wyczyścić pamięć cache aplikacji wszystkich może to pomóc

0 Like