Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z trybem 50 MP

(Temat utworzony: 29-08-2023 12:12 PM)
2909 Wyświetlenia
IWNL
Navigator
Opcje

image
12 MP

image
50 MP

Czemu zdjęcie w 12 MP jest ostrzejsze i po prostu przyjemniejsze. Chyba nie powinno tak być

27 Odpowiedzi
Blueberry009
Pioneer
Opcje
Powodem może być mniejszy czas naświetlania. Im dłużej telefon robi zdjęcie tym więcej ręka się może poruszyć. To tylko moje przemyślenie. Albo fokus się jeszcze nie do końca ustawił.
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, po analizie zdjęć nie jestem w stanie powiedzieć, że któreś wygląda gorzej.

Wykonaj kroki podane w poradniku i daj znać jak efekty.

[ Poradnik -> jak rozwiazac problemy z aparatem ]

https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-a/problem-z-aparatem/td-p/3852562
IWNL
Navigator
Opcje
Kompresja aplikacji. Na 12mp portfel jest bardziej dokładny a napis na napoju ostrzejszy
0 Like
IWNL
Navigator
Opcje
To wygląda troche inaczej. Robi normalne zdj a potem się samo "ulepsza" i to niszczy zdjęcie
0 Like
Blueberry009
Pioneer
Opcje
To z takim czymś się nie spotkałem. Może masz w camera assistant wygładzanue włączone? Spróbuj zresetować ustawienia kamery a jak nie pomoże to nie wiem
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
A czy można zdjęcie wysłać przez Quick Share? W sensie, że przez link do chmury, tak aby móc pobrać oryginalnie bez przetwarzania aplikacji Samsung members. Wtedy łatwiej byłoby ocenić dane zdjęcia. Przy okazji, mam taki sam zestaw 😅

Przy okazji tutaj już po edycji daje, że widzę różnice Przy soku, gdzie te 50MP, tak sobie z ostrością radzi, to samo Przy słuchawkach, gdzie widać lekkie szumy Przy napisie, ale być może wynika, to z tego że na forum zdjęcia się nie przetwarzają w pełnej okazałości, co sam jakiś czas temu zauważyłem.
IWNL
Navigator
Opcje

https://quickshare.samsungcloud.com/jc0Z1ez2KAG8

Właśnie na tym polega problem. Nie było żadnej edycji. Po zrobieniu zdjęcia 50MP w galeri chwilę mieliło i zrobiło tak kiepską edycję. Podobno przy 50MP włącza się AI ale czy ono jest tak głupie?

0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Po wysłaniu przez Quick Share, widzę ewidentnie różnice. To już jest spora różnica i to drugie zdjęcie jakoś dziwnie wyszło. Prawdopodobnie wynika, to z tego, że AI stara się często aż przedobrzyć zdjęcia i albo są aż za dobre i widać, że coś było majstrowane, albo je wręcz psuje. Jest to zależne pewnie od obiektu i być może Samsung je dopracuje z czasem. Można resetować ustawienia aparatu, ale raczej mało, to zmieni.
IWNL
Navigator
Opcje
Nic nie zmieni- na razie zostanę na 12 MP
0 Like