Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z nfc

(Temat utworzony: 17-09-2024 04:54 PM)
4520 Wyświetlenia
marc161
Journeyman
Opcje
Po ostatniej aktualizacji systemu (oneui 6.1) w moim s23 nie działa NFC. Nie wykrywa nic przy przybliżeniu do czytnika w sklepie. Wszystko podpięte jak należy, aplikacja banku (PKO) przeinstalowana, płatności włączone. Dane aplikacji NFC były czyszczone. Macie jakieś inne pomysły czy czekać na aktualizację?
77 Odpowiedzi
Kamil1980
Pioneer
Opcje
Dziala super
0 Like
xdziunia
Pioneer
Opcje
Dziala Nfc i odkąd mam normalne szkło i odcisk palca nie muszę potwierdzać platnosci.
0 Like
Kamil1980
Pioneer
Opcje
U mnie tez dzialalo przez jakis czas do czasu kolejnej aktualizacji potem zas problem. Ogarnalem i wszystko dziala. Wlacz nfc , dane komorkowe wjdz w apke banku i za kazdym razem dziala kwestia przyzwyczajenia hehe
0 Like
Patatin
First Poster
Opcje
Jest problem z nfc... Juz kilka razy instalowałem apke na nowo... Czekamy na naprawę samsung
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Patatin, co dokładnie się u Ciebie dzieje?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Patatin
First Poster
Opcje
Nfc nie działa jak przed aktualizacja... Wygląda to tak jakby telefon przed każdą próbą płatności zmieniał ustawienia. W skrócie po prostu nie działa jak przed, czyli szybko. Teraz jest tak, że nieraz działa, nieraz nie.., wtedy trzeba płacić blikiem....
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Patatin, z jakiej aplikacji do płatności korzystasz, tej od Google, czy aplikacji swojego banku?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Patatin
First Poster
Opcje
Millenium.... Zmieniłem wszystko w ustawieniach
0 Like
PiotrCh
Expert
Opcje

@Patatin Odinstaluj aplikację, której używasz do płatności, następnie zrób wipe cache partition oraz aktywuj ponownie płatności zbliżeniowe tą samą aplikacją.

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn... 

0 Like
Patatin
First Poster
Opcje
Ok. Dziękuję. Sprawdzę w ciągu kilku dni.
0 Like